Miercuri 24 Aprilie

Ipocrizie marca PSD Cluj: Parcul fotovoltaic a fost contestat, dar votat de consilierii social-democrati


Parcul fotovoltaic care va fi construit in locul Cartierului Tineretului de catre omul de afaceri Arpad Paszkany a starnit controverse in lumea politica clujeana. In cele din urma toti au pus batista pe tambal.

Reprezentantii PSD Cluj au fost cei mai vehementi contestatari. Intr-o conferinta de presa de saptamana trecuta, presedintele PSD Cluj-Napoca, Mircea Jorj,  si consilierul local PSD, Claudia Anastase, au amenintat ca sesizeaza Curtea de Conturi impotriva Primariei pentru ca incearca sa schimbe proiectul din cartier de locuinte in parc fotovoltaic.

"Daca era vorba de altcineva, ar fi reziliat contractul imediat. Dar pentru ca e vorba de altcineva (firma Polus Real Estate, a omului de afaceri Arpad Paszkany), se poate. Acum e problema Curtii de Conturi si a organelor abilitate", a declarat Jorj. Anastase a spus ca firma lui Arpad Paszkany nu are experienta pentru a derula un astfel de proiect. "Ce experienta au ei in acest domeniu?", a intrebat consilierul.

In sedinta Consiliului Local de vineri, 1 iulie, pozitia reprezentantilor PSD a suferit o schimbare radicala. Nu numai ca toti alesii social-democrati au votat proiectul de reconversie a cartierului de locuinte in parc fotovoltaic, dar Remus Lapusan, presedintele PSD Cluj, s-a si certat cu "colega" de alianta, liberala Steluta Cataniciu, pe tema acestui proiect.

Parcul fotovoltaic va fi construit de omul de afaceri Arpad Paszkany, in colaborare cu o firma americana. Este cunoscut faptul ca intre Paszkany si liderii Grupului de la Cluj, Ioan Rus si Vasile Dancu, exista o relatie de afaceri, cei trei achizitionand un trust de presa din Cluj-Napoca.

 

Vezi si...

Tensiuni in USL Cluj! Remus Lapusan s-a certat Steluta Cataniciu: "Va rog sa taceti ca eu vorbesc acum" VIDEO

Cel mai mare parc fotovoltaic din Romania, aprobat la Cluj! Consilierul PNL, Steluta Cataniciu, a facut scandal VIDEO

PSD -istii Ioan Rus si Vasile Dancu isi fac trust de presa impreuna cu Paszkany

Comentarii Facebook