PSD -istii Ioan Rus si Vasile Dancu isi fac trust de presa impreuna cu Paszkany


Sociologul Vasile Dancu a anuntat intr-un interviu ca va prelua alaturi de Ioan Rus si Arpad Paszkany mai multe publicatii print, doua televiziuni si un ziar online, in incercarea de a forma un trust media.

"Grupul se va forma in jurul unui nucleu de institutii media cu o solida notorietate in Cluj si in Transilvania si amintesc aici: postul de televiziune NCN, postul de televiziune Transilvania Channel, cotidianul Mesagerul de Cluj, saptamanalul Servus Cluj si portalul online Citynews. Am achizitionat aceste institutii media de la fostii actionari impreuna cu un grup de parteneri din Romania si strainatate. Ii amintesc aici pe bunul meu prieten Ioan Rus si pe Arpad Paszkany, cel pe care il cunoaste toata lumea ca fiind 'patronul ungur' al CFR. Este un proiect de comunicare care va ramane deschis parteneriatelor si proiectelor din societatea transilvana. in partea lui de maxima extensie regionala, proiectul va initia si politica unor parteneriate locale, din intreaga tara, fara a ne opri la zona Transilvania - Banat", a declarat Dancu, intr-un interviu acordat Agerpress.

Sociologul Vasile Dancu, fostul strateg al PSD la ultimele alegeri, sustine ca prin acest proiect isi propune alaturi de Ioan Rus sa spuna "povestile Transilvaniei".

"Credem ca menirea unui grup regional este sa fie oglinda si cutie de rezonanta pentru personalitatile culturii, stiintei, antreprenoriatului sau spatiului public. Avem nevoie de coeziune si refacerea tesutului social de incredere interumana, afectat de crizele din ultima vreme. Personalitatile, elita transilvaneana si nationala reprezinta elementele de legatura prin intermediul carora ne recunoastem ca grup, ca apartenenta comuna. Sunt convins ca trebuie sa promovam tot ceea ce avem bun in Transilvania si in Romania, sa le facem vandabile prin promovare inteligenta, nu prin vulgarizare. in acelasi timp insa ne propunem sa ii activam pe oameni in dimensiunea lor de cetateni, sa ii provocam sa ia atitudine fata de ceea ce se intampla in orasele lor si sa iasa din statutul confortabil de simpli spectatori. Grupul media pe care il vom dezvolta va fi prezent pe toate canalele de comunicare - de la cele clasice, la cele mai moderne - pentru ca putem oferi continut de calitate pentru publicuri diferite", a mai precizat Dancu.

Sociologul sustine ca statutul lui de membri PSD sau cel al lui Ioan Rus nu se va regasi in politica editoriala a noului trust.

"Eu cred ca inca pot schimba ceva si pot face ceva mai mult pentru semenii mei din politica. In momentul in care nu voi mai fi convins de asta, voi renunta. Cat priveste prezenta politicului in continutul grupului media, este de la sine inteles ca acesta va functiona in baza unui cod etic, cu principii foarte clare, care nu vor lasa loc interpretarilor. Si spun asta pentru ca proiectul nostru este unul complet lipsit de apartenenta politica, vom face doar politica oamenilor, a comunitatii clujene si a celor transilvanene in general. Niciun fel de parti pris politic nu va afecta munca de redactare sau punere in unda. Nu vom furniza cadre pentru monologul politicienilor locali daca nu au nimic de spus",  a completat Dancu.

Noul trust media la care face referire Vasile Dancu: NCN Cluj, Mesagerul de Cluj, Servus Cluj si City News era detinut de Liviu Alexa.

In cazul Transilvania Channel, patron este Decebal Cotoc, proprietarul agentiei de publicitate Amprenta.

 

Despre Vasile Dancu si Ioan Rus sursele din randul PSD Cluj precizeaza ca dupa aceasta mutare ar urma sa isi anunte candidaturile pentru Primaria Cluj  Napoca sau Consiliul Judetean Cluj.

Comentarii Facebook