Marti 21 Septembrie

Iohannis a plecat de la Cluj cu un avion privat neînregistrat în România


Klaus Iohannis a plecat de la Cluj-Napoca, după vizita ”semi electorală” pe care a făcut-o, la bordul unui avion privat neînregistrat în România. Șeful statului s-a grăbit la București, unde a făcut o declarație de presă, cerând demisia șefului DIICOT, Felix Bănilă.

Declarația de presă a durat 8 minute, unde Iohannis a spus că ancheta în cazul Caracal s-a făcut proest. ”Astăzi (luni - n.r.) nu mă refer doar la Guvern. Mă refer şi la conducerea DIICOT, instituţie a cărei implicare în cazul Caracal ar fi trebuit să aducă un plus de profesionalism şi credibilitate. Doar că, sub conducerea domnului Bănilă, acest lucru nu s-a întâmplat, iar ancheta continuă să genereze semne de întrebare majore. Modul în care s-au desfăşurat lucrurile până acum nu face decât să ridice suspiciuni şi să accentueze lipsa de încredere a oamenilor în autorităţi, iar o astfel de abordare nu poate duce decât la rezultate proaste. Aşadar, îi cer domnului Felix Bănilă, procuror şef la DIICOT, să îşi înainteze imediat demisia din funcţia de procuror şef al DIICOT. Este imperativ ca greşelile din ultimele săptămâni să fie asumate cu responsabilitate şi este nevoie de o schimbare la acest nivel, pentru a recredibiliza această instituţie”, a afirmat Klaus Iohannis, într-o declaraţie de presă susţinută, luni, la Palatul Cotroceni.

Avionul cu care a ajuns Klaus Iohannis la București este înregistrat în Luxemburg, cu indicativul LX MISA Embraer 40. El a decolat de la Cluj-Napoca la ora 19:06 și a aterizat la 19:46.  Conform programului, președintele ar fi trebuit să plece de la Cluj-Napoca la ora 18.00, dar discursurile politice sforăitoare de la evenimentul PNL s-au prelungit, iar plecarea s-a făcut în jurul orei 18.30, de la Casa de Cultură de Studenților. 

Administrația Prezidențială a închiriat avionul pentru ca Iohannis să se deplaseze, marți, în Belgia, unde are programată o întâlnire la Palatul Regal din Bruxelles, cu Majestatea Sa Philippe Regele Belgienilor, conform Stiripeasurse.

Aeronava este Embraer Legacy 650, iar firma care o deține are birou și la Moscova, dar și la Beijing.

Comentarii Facebook