Marti 14 Iulie

Marcaje rutiere greșite în Florești! Șoferii susțin că sunt derutați. CNAIR susține că vor fi corectate - FOTO


Marcajele rutiere greșite din Florești produs confuzie în rândul șoferilor. 

Reprezentanții Asociației Pro Infrastructură acuză executantul drumului că a realizat marcajele greșit, ceea ce ar fi dus la producerea unui accident de circulație luni seara. Poliția Rutieră Cluj infirmă acest lucru, precizând că accidentul nici măcar nu a avut loc în zona în care marcajele erau greșite. 

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere face din nou șosele împotriva șoferilor! Recent, s-a înlocuit stratul de uzură pe unul dintre cele mai aglomerate sectoare de drum din țară, DN1 între Cluj-Napoca și Florești.

Dar surpriză, la retrasarea marcajelor au permis virajul la stânga peste trei benzi de circulație din sens opus (vezi prima imagine atașată mai jos). Previzibil, la 12 ore de la aplicarea noii semnalizări, deja avem un accident (a doua poză)!

O asemenea măsură este criminală! Cei care doresc să facă stânga au posibilitatea de a traversa denivelat DN1 la câțiva zeci de metri distanță prin mall-ul Vivo sau puțin mai departe printr-un giratoriu de pe DN1.

Însă se pare că iresponsabilii din Compania Națională Anti-Infrastructură din România țin cu tot dinadinsul să creeze noi puncte negre pe șosele în loc să le reducă. Evident că ei vor da vina tot pe șoferi când se vor produce accidente”, precizează reprezentanții Asociației Pro Infrastructură.

Aceștia cer desființarea de urgență a acestor viraje la stânga și tragerea la răspundere a celor din CNAIR și Poliția Română care au girat ”soluția”. ”Domnilor, dacă nu sunteți capabili să faceți infrastructură rutieră sigură, măcar nu o faceți mai nesigură pe cea existentă!”, conform sursei citate.

Conducerea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj susține că accidentul de luni seara nu s-a produs în zona în care sunt marcajele greșite și că acestea vor fi corectate de executantul lucrării. Firma a încercat să facă acest lucru luni seara, dar s-a produs acest accident și nu s-a putut lucra, iar apoi a pornit ploaia.

Reprezentații Poliției Cluj spun că accidentul de luni seara s-a produs din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum și nu din cauza marcajelor greșite. ”La data de 30 septembrie a.c., în jurul orei 20.00, pe strada Calea Florești din municipiul Cluj-Napoca a avut loc un accident de circulaţie grav soldat rănirea a două persoane, în următoarele împrejurări: Un bărbat de 44 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, a condus un autoturism pe strada Calea Florești cu direcția de deplasare spre Calea Mănăștur, nu a adaptat viteza la condițiile de drum si a pierdut controlul asupra autoturismului; astfel, a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus din sens opus, după care a lovit bordura si a fost proiectat in alte două autoturisme care se deplasau spre Floresti. 

În urma accidentului, un minor de 7 ani din localitatea Florești a fost rănit grav și o tânără de 22 de ani, din localitatea Feleacu, conducătoarea unuia dintre autoturisme, a fost ranita ușor”, precizează purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Carmen Pompaș.

Poliția Rutieră Cluj a precizat că accidentul nu a avut loc în zona marcajelor și că a sesizat administratorul drumului pentru refacerea acestora.

71338763_1355093471331323_6919760881626644480_n.jpg

71830960_1355093484664655_1252973171494092800_n.jpg

Accident pe Calea Florești lângă VIVO cu 4 victime - FOTO

Comentarii Facebook