Invazie de insecte într-un cartier din Cluj-Napoca: ,,Plasele de la geamuri sunt pline, nu pot ieși pe balcon fără sa mă umplu de ele”


Odată cu venirea căldurii, au apărut la Cluj ploșnițele. Cei care locuiesc în Mărăști susțin că nu mai pot să-și țină geamurile deschise din cauza ploșnițelor dantelate. Numită și tigrul platanului, acest tip de ploșniță este o insectă mică, alb-maronie.

Ploșnița dantelată provoacă disconfort prin tendința de a se aduna în colonii, de a mușca, de a se așeza pe rufe.

,,Locuiesc pe Anton Pann, este doar începutul lunii aprilie, iar tigrul de platan a apărut deja de azi. 

Îmi este plin balconul, plasele de la geamuri sunt pline, nu pot ieși pe balcon fără sa mă umplu de ele, mai si pișca! Va rog mult să TĂIAȚI toți platanii din oraș și să-i inlocuiti cu specii locale, care nu atrag acești paraziți.

Dacă acum 2/3 ani apareau aceste insecte doar în iulie și august, acum suntem invadati încă din aprilie. Nu se poate trai așa’’, a explicat un locuitor al cartierului.

Mai mult, oamenii din cartier spun că s-a umplut și de ploșnițe marmorate, care elimină lichid urât mirositor.

,,Datorită încălzirii vremii, au aparut insectele într-un număr foarte mare. Rog devansarea campaniilor de deratizare. E plin de platani și insecte mirositoare”, a reclamat alt clujean care locuiește în cartier. 

Potrivit Primăriei Cluj-Napoca, ultima dezinsecție a fost efectuată pe  4 septembrie 2023, ultimele tratamente fitosanitare au fost aplicate la data de 6 octombrie 2023, iar ultima deratizare tot pe 6 octombrie 2023.

Comentarii Facebook