Interlopul Ochiu Mic are permis luat în Ungaria. Taximetristul pe care l-a accidentat e în stare gravă

 

Interlopul clujean poreclit Ochiu Mic are permisul obținut în Ungaria, anunță surse din IPJ Cluj.

 

Tudor Vancea, cunoscut sub porecla ”Ochiu Mic”, a reușit să își obțină permisul de conducere în Ungaria și nu în România, susțin surse din IPJ Cluj. 

 

Sunt cunoscute cazurile cercetate de DNA, după ce zeci de persoane care nici nu știau să scrie și să citească au obținut permisul în Ungaria. În 2010, DNA Cluj a reținut 12 rromi într-o astfel de rețea. 

 

Rudele celor retinuti povesteau atunci că și-au luat permisele in Ungaria si ca au platit pentru ele fiecare cate 2.000-3.000 de lei. Oamenii spun ca nu au facut altceva decat sa respecte indicatiile instructorilor din tara vecina. Dupa ce au facut scoala de soferi in Debrecen, rromii au fost dusi la examinare, care, potrivit legii maghiare, se poate face doar in prezenta unor translatori. Rudele celor retinuti recunosc ca acestia au fost ajutati in timpul examenului de translatori.

 

Procurorii sustin ca in acest fel zeci de romani din Nordul tarii au intrat in posesia unor permise de conducere, desi nu stiu nici macar sa scrie. Potrivit procurorilor, reteaua a fost demascata in momentul in care romanii au cerut sa le fie recunoscute documentele si in tara.

 

Tudor Vancea a fost autorul unui grav accident în noaptea de vineri spre sâmbătă. El conducea băut pe Calea Turzii și a lovit un taximetru de la firma Nova. Șoferul a fost rănit grav.

 

Medicii de la Clinica de Urgență Cluj susțin că taximetristul este în stare gravă. ”Pacientul are fractură de coloană cervicală, contuzie la un plămân, coaste rupte, clavicula fracturată”, a spus unul dintre medici. 

 

Vezi AICI imagini de la accident.

Comentarii Facebook