Interese URIAȘE în spatele scrisorii prin care se cere demiterea directorului IML Cluj! Cine sunt medicii care fac REVOLUȚIE

 

Scrisoarea prin care cinci medici de la IML Cluj cer demisia directorului instituției ascunde o luptă a intereselor și a mafiei. 

 

Scrisoarea deschisă a fost trimisă chiar și Ministerului Sănătăţii, solicitându-se demisia directorului interimar, Marius Vartic, pe motiv că ar strica buna desfășurare a activității instituției.

 

Scrisoarea a fost semnată de medicii Dan Mucichescu, Dan Perju, Costel Siserman, Mugur Pop şi Cristian Gherman.

 

Cei cinci medici care semnează scrisoarea ascund fiecare nereguli. În primul rând, nu toate semnăturile de pe acest document par a fi reale. Medicul legist Mugur Pop a semnat, dar aceasta nu seamănă cu cea care apare pe actele medico-legale emise de el. Mugur Pop este plecat în concediu de odihnă în Austria, dar este unul dintre cei care cere demisia în scrisoarea deschisă adresată Ministerului Sănătăţii Publice. El nu a putut fi contactat.

 

Pe de altă parte, Mugur Pop este implicat în scandalul cu mama din Turda, căreia i s-a administrat la naştere un medicament neomologat în România şi Uniunea Europeană. Expertiza a fost tergiversată atât de mult, încât soțul femeii s-a prezentat la IML Cluj și i-a înșirat pe medici în genunchi pentru a le cere socoteală. Între ei a fost și medicul Mugur Pop. Sătul de minciuni, bărbatul, un sportiv de performanţă, a închis uşa de la biroul directorului Costel Siserman şi a început să facă un scandal. ”Mai era acolo medicul Mugur Pop şi Cristian Gherman. I-a spus lui Siserman să sune la poliţie că îi dă o palmă de pică pe jos. Apoi Siserman şi-a dat ochelarii jos de frică să nu ia bătaie. Medicul legist Mugur Pop a încercat să scape fugind pe uşă, dar bărbatul i-a zis că, dacă iese afară, îl bate de se c..ă pe el: Te rup acum, te dezmembrez, i-a strigat. Mugur Pop s-a pus în genunchi și a cerut îndurare. În tot acest timp, Cristian Gherman stătea ascuns după un birou”, a declarat un martor al întregului evenitent. Citește AICI amănunte.

 

Scrisoarea a fost semnată și de medicul Dan Mucichescu, trimis în judecată în cazul bărbatului din Dej care a fost confundat cu un proxenet și rupt în bătaie de doi polițiști. Muchichescu a fost acuzat că a falsificat rezultatul unei expertize medico-legală și a fost trimis în judecată, fiindu-i suspendat dreptul de a mai face expertize medico legale, în urma unei decizii a Comisiei Superioare de Medicină Legală Cluj. Citește AICI detalii.

 

Costel Siserman este cel care a fost demis după scandalul cavadrelor decapitate, pentru un seminar medical organizat de mai mulţi medici esteticieni din Italia. Siserman a fost acuzat și că a lucrat la o universitate din Franţa, unde figura ca şi intern, cu toate că în România era angajat al IML Cluj. Citește AICI detalii.

 

Medicul Dan Perju a recalculat alcoolemia unui şef de ocol silvic, care a lovit o persoană, și a fost găsit de polițiști adormit la volan. După recalculare, alcoolemia a scăzut la 0,80 grame la mie alcool în sânge. Expertiza nu a fost luată în considerare de anchetatori care au solicitat o nouă expertiză, pe motiv că prima nu este credibilă.

 

Directorul IML Cluj, Marius Vartic, cel căruia i se cere demisia, a declarat că: ”Nu mai permit nimănui să se joace cu regulile, iar asta cred că deranjează pe unii dintre colegii mei. Timpul mi-a demonstrat că anumite acte medico legale sunt cu probleme”, a spus medicul legist şef Marius Vartic. 

 

Unele surse spun că în joc ar fi controlul asupra expertizelor de recalculare a alcoolemiei, o sursă importantă de venit pentru medici. 

Comentarii Facebook