Fostul șef al IML Cluj, Costel Siserman, a încasat 2 ani salariul de la Legală, deși lucra cu acte în regulă la o universitate din Franța

 

Costel Siserman, până de curând șeful Institutului de Medicină Megală Cluj, este acuzat că a încasat timp de 2 ani salariul de la Cluj, deși el lucra bine mersi la o universitate din Franța.

 

Siserman a fost angajat ca şi intern la Facultatea de Medicină din Tours, Franţa, iar de la IML Cluj se spunea că era în concediu fără plată. În realitate, el a fost pontat ca și când mergea la serviciu 8 ore pe zi și a încasat leafa în paralel cu cea din Franța, timp de 2 ani.

 

Dovadă stau fișele fiscale trimise de IML Cluj către Direcția de Finanțe Cluj, care menționează că în anul 2003 Costel Siserman a încasat un salariu total de 27.459 lei, iar, în 2004, 50.575 lei. Acesta a beneficiat și de sporul 100% primit de medicii legiști pentru condiţiile toxice în care lucrează.

 

”Gaura” totală dată bugetului instituției este de 130.000 de lei.

 

Costel Siserman s-a lăudat și în CV -ul său cu stagiul din Franța, din perioada 5 mai 2003 - 1 noiembrie 2004, ca intern la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii ”Francois Rabelais” din Tours, Franţa.

 

Reprezentanții Facultății de Medicină din Tours au confirmat acest lucru: ”Domnul Costel Siserman a fost prezent ca şi intern în perioada 5 mai 2003 – 1 noiembrie 2004”, a menționat Michele Abrioux într-un răspuns oficial.

 

Ciudat este că în perioada 2003 - 2004 Costel Siserman a figurat ca fiind în concediu fără plată, dar baza de date a IML Cluj s-a pierdut. ”Noi nu am ştiut despre faptul că domnul Siserman a încasat aceste salariile pe anii 2003-2004, pentru că nu am mai găsit baza de date. Am avut un angajat care a delapidat o sumă mare de bani, jonglând cu salariile angajaţilor”, spune un medic legist clujean.

 

Costel Siserman nu a putut fi contactat.

 

El a fost demis în luna aprilie 2013 de la conducerea IML Cluj și este acum simplu medic legist, în urma scandalului cadavrelor decapitate pentru experimente.

Comentarii Facebook