Incendiul izbucnit acum trei zile la gheretele din Piața Centrală Turda nu a fost cauzat de un scurtcircuit. Cine este vinovatul?


În seara zilei de 27 decembrie, a treia zi de Crăciun, a izbucnit un incendiu puternic în Piața Centrală Turda, iar flăcările au cuprins trei gherete de fast-food și de tip aprozar. Din fericire, focul a fost stins înainte de a se extinde și spre alte gherete aflate în zonă. 

Citește și: FOTO - Mai multe gherete de fast-food, din Piața Centrală Turda, mistuite de foc în a treia zi de Crăciun

Unul dintre comercianții afectați de incendiul de acum trei zile susține că incendiul nu a izbucnit de la o defecțiune a instalației electrice, așa cum au confirmat și pompierii, ci crede că cineva ar fi pus focul intenționat, potrivit TurdaNews

Uitați și acum cum se aruncă chiștoace de țigară în toate direcțiile. Cum să nu se aprindă ceva? E posibil și o petardă să fi fost…așteptăm concluziile poliției. Chiar pe stâlpul de vis-a-vis sunt camere video, de fapt toată piața este monitorizată, suntem curioși dacă funcționează și au surprins ceva...”, spune păgubitul. 

Potrivit unui reprezentant al Biroului de presă al ISU Cluj, cei care s-au ocupat de stingerea focului au ajuns la concluzia că flăcările au fost aprinse intenționat și că nici nu poate fi vorba de o defecțiune a instalației electrice, așa cum s-a crezut inițial, adaugă cei de la TurdaNews. 

Nu este o cauză electrică. Cel mai probabil a fost pus intenționat focul acolo, a fost și poliția s-a sesizat din oficiu. Mai multe cercetări vor face ei”, explică reprezentantul ISU Cluj. Poliția a confirmat ipoteza și a deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă.

Sursa foto: TurdaNews

Comentarii Facebook