Duminica 28 Aprilie

Încă 7 dosare de cercetare penală pentru șoferii care au condus sub influența substanțelor interzise după festival, în Cluj-Napoca


În contextul desfășurării festivalului Untold, polițiștii rutieri clujeni, au organizat filtre rutiere. După seara de vineri, 7 șoferi au fost prinși drogați la volan și au rămas fără permisul de conducere.

Amintim că, după prima zi de festival, zece conducători auto rămăseseră fără permis de conducere după ce polițiștii clujeni i-au prins la volan sub influența substanțelor interzise. „Petrecăreții” s-au ales cu dosare penale, iar unii chiar au încercat să se sustragă de la prelevarea mostrelor biologice.

„În perioada 4-5 august a.c., în contextul desfășurării festivalului Untold, polițiștii rutieri clujeni, cu suportul Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și sprijinul efectivelor din cadrul altor inspectorate de poliție județene, au acționat pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan.

S-a acționat în municipiul Cluj-Napoca și pe principalele artere județene, sub forma unor filtre rutiere.

Au fost efectuate 472 de testări cu aparatele etilometru și 122 de testări cu aparatele Drugtest.

Au fost întocmite 7 dosare de cercetare penală la regimul rutier, sub aspectul infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența substanțelor interzise. Totodată, au fost reținute 13 permise de conducere și 9 certificate de înmatriculare”, transmite IPJ Cluj.

Comentarii Facebook