Taximetriștii clujeni acuză autoritățile locale pentru favorizarea concurenților de la ride-sharing: „Au închis standul de la Opera Maghiară”


Sindicatul taximetriștilor autorizați din Cluj-Napoca acuză administrația locală de favorizarea sectorului de servicii ride-sharing. Taximetriștii clujeni spun că închiderea standului de taxi de la Opera Maghiară favorizează concurența neloială.

Taximetriștii din Cluj au început să se revolte față de sistemul de ride-sharing, Bolt și Uber, care funcționează în oraș de câțiva ani. A fost doar o chestiune de timp, până când taximetriștii au început să aibă comenzi mai puține și automat pierderi financiare de când a apărut o alternativă în oraș la sistemul de taxi.

„Autoritățile locale din Cluj au închis standul de taxi de la Opera Maghiară, favorizând transportul alternativ!”, au transmis cei de la Sindicatul taximetriștilor autorizați din Cluj-Napoca.

Unii clujeni susțin decizia Primăriei: „Da... că se urcau pe pista de biciclete mulți. Și în plus blocau intrarea pe pistă dacă veneam cu bicicleta și voiam să fac stânga de pe Cardinal Iuliu Hossu”. 

În ultima perioadă asistăm la o amplificare a conflictului între, pe de-o parte, cei care prestează servicii de transport persoane în regim de taxi sau în regim de închiriere și, pe de altă parte, persoanele care utilizează platformele de tip UBER/Taxify (Bolt). Conflictul a culminat cu organizarea unor proteste ale taximetriștilor din toată țara, care și-au exprimat nemulțumirile la adresa competitorilor.

Imagine cu caracter ilustrativ

Comentarii Facebook