În jurul școlilor din Cluj se va purta mască! E obligatoriu și OFICIAL de marți dimineața - VIDEO


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Cluj a decis în ședința extraordinară de luni, 5 octombrie, obligativitatea purtării măștii la 100 de metri de unitățile de învățământ preuniversitar.

Hotărârea 42 care prevede că din 7 octombrie, de la 7.00, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție de către toate persoane cu vârsta de peste 5 ani, astfel încât să acopere nasul și gura, pe-o rază de 100 de metri în jurul unităților de învățământ preuniversitar din județul Cluj. 

Măsura va fi respectată pe toată durata stării de alertă. 

Nerespectarea obligației de a purta masca în zonele stabilite se constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 la 2.500 de lei. 

Aplicarea contraventiei se va face de către organele abilitate”, se arată în Hotărârea 42.

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a explicat că incidența cazurilor de COVID-19 în județul Cluj este tot mai mare și purtarea măștii este una dintre măsurile prin care se încearcă limitarea extinderii virusului. 

Sperăm ca prin această hotărâre să limităm răspândirea virusului, pentru că am considerat din analizele pe care le avem că zonele din proximitatea unităților de învățământ preuniversitar constituie anumite fiecare, în unele situații, perii că știți bine că aparținătorii, bunicii părinții, se îngrămădesc pentru a-și vede copiii cum intră în clase și la fel și când îi așteaptă, fără a purta mască. Sunt și care poartă în care nu, iar acum îi obligăm pe toți să poarte mască. Vom și verifica petru că acolo avem organe de ordine publică care se vor asigura că aceste prevederi se vor respecta”, a precizat prefectul Mircea Abrudean.

Hotarare CJSU 42-page-001.jpgHotarare CJSU 42-page-002.jpgHotarare CJSU 42-page-003.jpg

Comentarii Facebook