In dosarul in care este judecat clujeanul Liviu Florian s-au dat bani martorilor ca sa nu vorbeasca

Unii martori, care cunosc detalii despre modul in care banii au ajuns "la centru", au fost platiti cu sute de mii de euro ca sa nu vorbeasca, sustin procurorii care ancheteaza cazul mitei de la Vama Halmeu.

 

Un procuror DNA a sustinut in fata instantei ca unii martori au primit bani in schimbul tacerii cu privire la destinatarul final al mitei platite. "Cu ocazia audierii inculpatului (..), anterior retinerii, persoane pe care nu le nominalizeaza au primit sume de ordinul sutelor de mii de euro pentru a nu se mai intoarce in tara, in scopul de a nu spune nimic in acest dosar", se arata in incheierea de la Tribunalul Satu Mare, citata de realitatea.net.

 

Procurorii anticoruptie sustin ca Nicoleta Dobrescu, fosta sefa a Vamii Halmeu, a platit 150.000 de euro pentru a fi numita in functie in septembrie 2009. Dupa cateva luni, pentru a ramane sefa a Vamii Halmeu, i s-au mai pretins alte 300.000 de euro. Ea a fost instalata in functie de fostul sef al Vamilor, Radu Traian Marginean.

 

Omul de afaceri clujean Liviu Florian a fost arestat pentru 29 de zile in acest caz. Procurorii DNA sustin ca el ar fi pretins ca are relatii si poate interveni pe langa seful Adminitratiei Nationale a Vamilor pentru a obtine functia de director interimar al Punctului Vamal Halmeu pentru Nicoleta Dobrescu.

 

Vezi si

Liviu Florian, arestat pentru 29 de zile! Patronul Agroflip Cluj este acuzat de trafic de influenta la Vama Halmeu

Comentarii Facebook