În Cluj-Napoca MIROASE a gunoi. Garda de Mediu: ”Un om a reclamat. Noi nu avem aparat de măsurare, putem numai să mirosim”


Numai un singur clujean a reclamat că în Cluj-Napoca se simte un miros intens de gunoaie. Cu toate acestea, pe Facebook, zeci de persoane s-au plâns că ”Orașul de cinci stele” are un miros pe măsură: în Someșeni, Mărăști și centru.

Directorul Gărzii de Mediu Cluj, Viorel Pleșa, a declarat pentru Știri de Cluj că s-a primit numai o sesizare, vineri dimineața, de la o persoană din Someșeni.

O singură persoană din Someșeni a reclamat că miroase de la Pata Rât. În rest nimeni! Probabil că mirosul a apărut o dată cu mișcarea gunoaielor de la rampa RADP, de la Pata Rât, pentru că se duc la Oradea. De la stația de sortare a RADP se duce fracția umedă la depozitul ecologic de lângă Pata Rât, iar restul deșeurilor sunt duse la Oradea. Gunoaiele trec prin ciur și poate așa apare mirosul. 

RADP mai duce la Oradea pentru că are un contract pentru o cantitate mai mare de deșeuri semnat cu ECO Bihor”, a spus Viorel Pleșa.

În legătură cu acuzațiile că în depozitul ecologic făcut de Consiliul Județean Cluj se aruncă deșeuri nesortate din vechiul ”munte” de gunoi adunat de RADP în ultimii ani, acesta a spus că săptămâna viitoare se va face un control.

În privința mirosului de gunoi din Cluj-Napoca, Viorel Pleșa a spus, sincer, că numai Agenția de Protecție a Mediului și Direcția de Sănătate Publică Cluj are aparate cu care se poate stabili și amenda nivelul de poluare. ”Nu avem nici aparate de măsurare. Dacă se simte prin propriile simțuri (miros) noi nu se poate face nimic. Nu putem aplica amenzi”, a încheiat Viorel Pleșa.

Comentarii Facebook