Avertismentul lui Arafat: Spitalele ajung încet, încet la capacitate maximă


Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat, vineri, că spitalele ajung încet, încet la capacitate maximă, din cauza numărului are de cazuri noi de COVID-19.

Sunt țări care se confruntă cu situații dramatice. În spatele meu sunt echipamente necesare pentru secțiile de terapie intensivă. Plus o cantitate de dezinfectant. Mulțumesc Ambasadei Qatar”, a declarat secretarul de stat la recepția de primire de echipamente necesare pentru secțiile de terapie intensivă de la Ambasada Quatar.

Spitalele covid ajung încet, încet la capacitate maximă. Este important să avem un număr de paturi suplimentare.

La modul în care crește numărul de cazuri, sunt convins că aceste spitale vor trata pacienți Covid-19. Spitalele covid ar putea să nu mai fie suficiente, în ele sunt tot mai mulți pacienți. E normal în etapa următoare să avem paturi în plus.

Nu toate unitățile spitalicești au spații pentru a realiza aceste circuite.  De exemplu ajunge un pacient după un accident, este operat, i se face test Covid și ne trezim că este pozitiv. El trebuie să continue tratamentul acolo. Pentru binele pacientului el trebuie să fie tratat în siguranță.

Este clar că avem persoane pozitive care poate că nici ele nu știu, de aia trebuie purtată mască în fiecare zi. Nu pot să vă zic un număr. Cifra reală a cazurilor ar putea fi mai mare.

Testarea în masă are un rol. Depinde ce vei folosi pentru testarea în masă. Noi facem un număr semnificativ de teste. Există șansa să aducem teste antigen. Pentru cazurile simptomatice rămâne testarea clasică. Oricum a crescut, de la 3.000, la 27.000. Orice capacitate de testare suplimentară este bine venită”, a mai spus Arafat.

Comentarii Facebook