In 2021, site - ul Consiliului Județean Cluj, spart de doua ori într-o zi de hackeri - FOTO


Site -ul Consiliului Județean Cluj a fost spart de doua ori la rând în cursul zilei de joi, fără că informaticienii să știe ce să facă.

Pentru că nu au avut soluții, informaticienii plătiți cu bani buni de Alin Tișe au oprit atacul hackerilor prin suspendarea domeniului. Serverul pe care cei de la CJ Cluj țin site-ul nu a mai fost sigur, așa ca s-a tăiat legătură de la rădăcină.

Conform unor surse, în Consiliul Județean Cluj erau angajați care au plâns joi, de teamă că își vor pierde locurile de munca. Amuzant este și că în 2021 erau protocoale din site neparolate, astfel ca hackerii și-au făcut de cap. Ba mai mult, au instalat pe serverul CJ Cluj un soft care sa le blocheze accesul informaticienilor. 

Mesajul lăsat de hackeri după al doilea atac

20210507_074607.jpg

Măsura luată de Serviciul informatic al CJ Cluj

20210507_074506.jpg

Amuzant este că hackerii au amenințat că vor face publice date de pe site care erau oricum publice. Pe de altă parte este posibil că aceștia să fi accesat și alte informații, precum sunt emailurile și mesaje interne deosebit de picante.

Consiliul Județean Cluj a sesizat DIICOT - ul

Site-ul Consiliului Județean Cluj a fost, în cursul zilei de joi, 6 mai 2021, victima unui atac cibernetic. 

Practic, a fost atacat serverul care găzduiește site-ul Consiliului Județean. 

Specialiștii instituției au identificat vulnerabilitatea și au acționat în vederea remedierii situației.

În momentul de față se desfășoară procesul de recuperare a datelor, existând o copie de rezervă a site-ului. Acesta a redevenit, de altfel, funcțional, în prezent intervenindu-se pentru optimizarea funcționării. 

Toate datele postate pe site-ul Consiliului Județean Cluj au un caracter public, nepunându-se în niciun fel problema punerii în pericol a unor date cu caracter personal. Site-ul Consiliului Județean nu gestionează niciun fel de date cu caracter personal.

Pentru un plus de siguranță, începând chiar din cursul acestei zile, site-ul Consiliului Județean Cluj va fi găzduit pe un alt server, cu condiții de siguranță net superioare.

Fiind vorba despre o infracțiune, Consiliul Județean va sesiza instituțiile abilitate.

Comentarii Facebook