Imagini incredibile cu dezastrul de pe centura Valcele - Apahida! VEZI cum raspunde Boc VIDEO

 

Centura Valcele - Apahida, cunoscuta si sub numele de "centura de lut", urmeaza sa fie data in folosinta in 1 iunie 2012, dar, pe o portiune de un kilometru, drumul este un dezastru.

 

"Centura ocolitoare a Clujului, centura est, face parte dintre obiectivele stabilite de Guvern pentru a fi date in exploatare anul acesta si finalizate in integralitate pana la 1 iunie 2012. Aceasta lucrare de 24 de kilometri va scoate definitiv traficul greu din Cluj si clujenii vor scapa definitiv de traficul greu. Cei care locuiesc in Zorilor, in zona Feleacului, Pata, Andrei Muresanu nu vor mai avea in fiecare zi cosmarul TIR -urilor care sa le puna atatea greutati, asa cum se intampla astazi.

 

In aceasta lucrare de 24 de kilometri, exista o portiune de aproximativ un kilometru, care va avea o centura ocolitoare a drumului principal, datorita alunecarilor de teren, fiind vorba de o lucrare extrem de complexa si de dificila. Am convenit un lucru cu constructorii, sub rezerva pierderii definitive a colaborarii pentru viitor si a impunerii sanctiunilor aferente. Cel tarziu 10 noiembrie este data de punere in circulatie a centurii ocolitoare Valcele - Apahida, aici la Cluj. Asta inseamna ca din 10 noiembrie cel tarziu se va putea circula pe acest tronson, cu mentiunea ca pe zona unui kilometru va fi un traseu temporar, asfaltat, pana cand se finalizeaza lucrarea in integralitate, determinata de alunecarile de teren si infiltratiile de apa existsnte. Intai iunie 2012 este termenul maxim de finalizare a intregii lucrari, inclusiv a acelei zone de un kilometru unde se va circula pe o zona ocolitoare", a declarat Emil Boc.

 

Lucrarile la centura Valcele - Apahida au inceput in octombrie 2006 si ar fi trebuit sa coste 191,8 milioane de lei, dar dupa 5 ani s-a ajuns la un cost de 520 de milioane de lei. Remedierea stricaciunilor din zona surpata vor costa inca 40 de milioane de lei, bani inclusi deja in costul total.

 

Vezi si...

Elan muncitoresc: Vizita de astazi a lui Boc i-a facut pe muncitori sa lucreze la centura Valcele - Apahida si pe ploaie azi-dimineata VIDEO

Comentarii Facebook