Icoane pictate pe coji de oua la targul de Mos Nicolae din Piata Muzeului FOTO



Targul de Mos Nicolae din Piata Muzeului a atras clujenii cu diversitatea de produse, de la alimente, dulciuri si accesorii care pot fi cumparate pentru a oferi un mic cadou.

Cele mai des intalnite sunt produsele specifice sarbatorilor de iarna, cum ar fi icoanele pictate pe sticla sau pe coji de oua.

 

 

"Pictez pe coji de oua de 15 ani si in  tot acest timp am reusit sa fac cam 960 de icoane. Nu te imbogatesti din asftel de activitati, reusesc sa vand cam 2-3 icoane pe luna, dar satisfactia mea este ca la cel putin 900 de familii in casa este o icoana facuta de mana mea", a spus Mircea Bodea.

O astfel de icoana in dimensiune mai mica costa 100 de lei, iar una intr-un format mai mare, apropiat de A4, costa 150 de lei.

 

 

"Nu ne permitem sa cumparam multe lucruri, doar asa mici cadouri. Am vazut ca si lumea se orienteaza mai mult pe lucrusoarele acestea mai ieftine", a spus Ioana P, o clienta de la targ.

 



Pe langa accesorii specifice sarbatorilor de iarna, clujenii pot cumpara si produse alimentare de casa. La unul dintre standuri se afla casuri importate din Olanda. Comerciantii afirma ca sunt de o calitate superioara si au un gust deosebit, insa recunosc ca nu au prea mare trecere din cauza pretului.

"Cine vrea poate sa cumpere un cas cu un gust mult mai bun decat ce se afla la noi pe piata si de o mai mare calitate. E adevarat ca nu avem vanzare prea mare din cazua pretului, care este de 90 de lei kilogramul", a afirmat Adam Istvan, unul din comercianti.

La un alt stand de alimente, clujenii pot sa cumpere mezeluri de casa, cum ar fi carnati, salam, toba, slanina de la o firma din Ungaria, insa si pentru acestea preturile sunt destul de piperate, intre 35 si 95 de lei pentru un kilogram.

Comentarii Facebook