Miercuri 17 Aprilie

Hotii de ATV-uri, prinsi la Cluj cu ajutorul camerelor video montate de primarie

Primaria Cluj-Napoca intentioneaza sa monteze mai multe camere video in oras, intrucat sustine primarul Sorin Apostu, acestea isi dovedesc eficienta. Hotii de ATV-uri de saptamana trecuta au fost prinsi in flagrant dupa ce au fost observati cateva nopti cu ajutorul camerelor video de supraveghere din oras.

 

Camerele sunt supravegheate in fiecare nopate de un politist comunitar si unul de la politia Cluj-Napoca. Hotii furau in fiecare noapte cate ceva, dar la un moment dat pe o imagine a aparut o foarte scurta secventa dintr-un furt. Politistii au construit apoi toate scenariile posibile de trasee pe care hotii au fi putut sa le urmeze si au continuat sa ii urmareasca in fiecare noapte.

 

Pe una dintre inregistrari au reusit sa identifice o parte din numarul masinii cu care transportau ATV-uri  si au retrans astfel cercul de suspecti. In final cei trei tineri din Maramures au fost prinsi in flagrant de politistii clujeni. Acestia transportau un ATV furat din Floresti. Anchetatorii au stabilit ca cei trei au mai furat alte doua ATV-uri tot din judetul Cluj. 

 

Potrivit raportului prezentat astazi de Sorin Apostu, in perioada 1- 15 februarie, numarul infractiunilor care s-au petrecut in raza de vizibilitate a celor 25 de camere video din oras a scazut, fata de aceeasi perioada a anului trecut. In timp ce anul trecut au fost 39 de infractiuni, anul acesta au fost 21.

Comentarii Facebook