Hoți de lemne prinși la Gilău! Cantitatea din semiremorcă și cea de pe hârtie se băteau cap în cap


  • Hoți de lemne prinși în Gilău
  • Amenzi de 13.000 de lei
  • Tăierea fără drept de arbori, furt de arbori, fals informatic

În cadrul unor acțiuni de prevenire și combatere a exploatării ilegale a lemnului, polițiști din cadrul IPJ Cluj și reprezentanți ai Gărzii Forestiere au efectuat controale, astfel că au fost verificate 17 mijloace de transport.

În urma controalelor, polițiștii au sesizat 3 infracțiuni diferite, respectiv tăierea fără drept de arbori, furt de arbori, cât și fals informatic.

Astfel, polițiștii au confiscat 39,41 mc material lemnos, în valoare de 16.550 lei, două autovehicule de 140.000 lei și au aplicat 6 amenzi în valoare de 13.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii 171/2010.

Verificările făcute de polițiști, au dus la concluzia că în 19 februarie, un bărbat angajat al unei societăți comerciale care se ocupă cu exploatarea silvică, „ar fi introdus fără drept, date informatice necorespunzătoare adevărului în aplicația Sumal 2.0, respectiv sistemul informațional integrat de urmărire a materialelor lemnoase.

Astfel, aflându-se pe raza comunei Gilău, acesta ar fi introdus în sistemul informatic diametre, lungimi și un număr de bucăți de arbori, care nu au corespuns cu catele reale ale arborilor efectiv pe semiremorca verificată la aceeași dată”, a explicat IPJ Cluj.


Comentarii Facebook