Hotelul Continental din Cluj, o teapa de zece milioane de euro


Decanul Baroului Alba, Doina Scutea, a fost retinut de procurorii DNA pentru complicitate la inselaciune cu consecinte deosebit de grave in cazul vanzarii Hotelului Continental din centrul Clujului.

"La data de 14 mai 2008, inculpatul Tamas Dorel Cristian, in calitate de administrator al S.C. ARDELEANA S.A., si o societate comerciala din Cluj Napoca a incheiat un antecontract de vanzare - cumparare cu privire la vanzarea hotelului Continental din acelasi oras. Pretul tranzactiei a fost stabilit la 10.000.000 euro, din care a fost achitata suma de 2.000.000 euro cu titlu de avans, diferenta urmand a fi platita la finalizarea vanzarii. Cu aceasta ocazie, Tamas Dorel Cristian le-a ascuns viitorilor proprietari ca, inca din anii 2001 si 2003, fata de imobilul ce facea obiectul antecontractului au fost demarate proceduri de retrocedare in baza Legii nr. 10/2001 de catre Colegiul Reformat Debretin si separat de catre Eparhia Reformata din Ardeal", precizeaza procurorii DNA.

Doina Scutea a participat la negocierea contractului alaturi de Tamas Dorel Cristian si le-a dat de inteles reprezentantilor firmei care urma sa cumpere hotelul ca imobilul nu are probleme juridice si ca datele trecute in Cartea Funciara corespund situatiei reale.

Prejudiciul cauzat in aceasta modalitate este de 2.000.000 euro, reprezentand suma achitata cu titlu de avans in baza antecontractului de vanzare – cumparare.

"Inculpatei Scutea Doina i s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala. La data de 26 mai 2011, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acesteia pe o perioada de 24 de ore, urmand ca in aceeasi zi fie prezentata Curtii de Apel Alba Iulia cu propunere de arestare preventiva pe o perioada de 29 de zile", mai spun anchetatorii.

Tamas Dorel Cristian, patronul firmei Ardeleana este inculpat in acest dosar, fiind cercetat pentru efectuarea unor operatiuni comerciale ilegale in urma carora a intrat in posesia unor sume considerabile de bani, pe care le-a folosit in interes personal sau pentru functionarea SC ARDELEANA SA. Curtea de Apel Alba Iulia a dispus arestarea preventiva a lui Tamas in lipsa pe 30 de zile de la momentul prinderii inculpatului.

 

Vezi si...

Patronul hotelului Continental Cluj, Dorel Tamas, cercetat de DNA pentru inselaciune si spalare de bani

Comentarii Facebook