Medicul vienez care l-a operat pe Basescu: A fost cea mai grea operatie pe care am facut-o


Profesorul Knosp Engelbert, de la Clinica Universitara din Viena, cel care l-a operat pe Traian Basescu de hernie de disc, in 2006, a declarat ca Cluj ca politicienii vin la Viena pentru ca spitalul este foarte bine dotat.

Profesorul Engelbert Knosp, de la Clinica Universitara din Viena, participa la Cluj la o conferinta de neurochirurgie. "Politicienii si consilierii lor stiu, spre exemplu, ca in Viena exista una dintre cele mai dotate clinici si medici foarte buni, cred ca aceste aspecte au dus la rezolvarea problemei in acest fel. Sunt aici sa spun si sa sfatuiesc viitorii pacienti si populatia ca astfel de lucruri se pot face si aici, in Romania, exista si se fac eforturi in acest sens. Este o incarcatura emotionala in plus cand este vorba de oameni importanti. Am avut si un prieten apropiat pe care l-am operat. Cred ca aceste doua operatii (n.red. a presedintelui Traian Basescu si a prietenului) au fost cele mai solicitante operatii pe care le-am facut", a spus Knosp.

Seful Clinicii de Neurochirurgie Cluj, profesorul Stefan Florian, a declarat ca serviciile oferite in spitalele din Europa sunt regasite si in cele din tara.

"Este o moda aceasta tendinta, ma feresc sa comentez ce fel de exemplu dau politicienii oamenilor de rand prin gestul lor. Toate serviciile medicale oferite la spitalele din Europa exista si la noi. Eu sunt gata oricand sa ii intorc serviciul profesorului Knops si sa il operez pe presedintele Austriei sau chiar pe presedintele Obama", a spus Stefan Florian.

Congresul de neurochirurgie din regiunea Dunare-Carpati are loc in perioada 25 - 27 mai, la Cluj-Napoca cu participarea a peste 150 de medici din tara si din strainatate.

Comentarii Facebook