Haos la cazările studenților de la UTCN. Explicațiile oficialilor Universității Tehnice sunt HAIOASE

 

Studenții care vor să se cazeze la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca se lovesc de o birocrație incredibilă și de incompetența unor informaticieni. 

 

În cursul zilei de joi, când Știri de Cluj a scris că sistemul informatic a căzut și cazările sunt blocate, purtătorul de cuvânt al UTCN, Mirela Boțan, a declarat că nu știe nimic. Astăzi și-a revizuit opinia, dar a dat vina în mare parte pe studenții din  anul întâi.

 

Au fost probleme, dar s-au reglementat. A existat o disfuncție la departamentul de informatică, dar s-a reglementat și comisiile de cazare au stat aseară până la ora 20.00 pentru a lucra”, a spus Mirela Boțan.

 

Studenții au reclamat că blocajul a continuat și vineri, iar Boțan a confirmat, cu jumătate de gură. ”Sunt probleme și azi pentru că studenții anului întâi, licență și master, nu au fost prinși printr-o cerere înregistrată în sistemul informatic, pentru că ei nu au depus o astfel de cerere și atunci tot ceea ce se cazează din anul întâi, licență și master, se derulează mai greu pentru că trebuie verificat statutul fiecărui om care ajunge acolo. De aceea procesul este mai greoi, însă directorul general administrativ cu care am discutat la nivelul zilei de ieri asta mi-a spus, că toate comisiile de cazare sunt pe poziție și vor sta peste program pentru a-i caza pe toți cei care sunt pe listele de cazare. 

 

Nu pot să dau vine pe cineva anume. Este probabil un deficit încă de la admitere din pricină că studenții anului întâi, sau candidații mai bine zis, nu bifează o opțiune de cazare și probabil de aici există această discfuncție. Ori e posibil, așa cum ni s-a confirmat la nivelul zilei de joi, că a existat o defecțiune de ordin tehnic la departamentul de informatică și a fost înregunat sistemul”, a spus Mirela Boțan.

 

Ea a mai spus că procesul de cazare va dura, conform calendarului, trei zile, inclusiv sâmbătă. ”Toți studenții care nu au primit un loc de cazare vor intra într-o redistribuire. La nivelul zilei de duminică se fac redististribuiri ale studenților de pe locurile suplimentare”, a precizat purtătorul de cuvânt al UTCN. 

 

În clipa de față, Universitatea are 4.200 de locuri de cazare și solicitări în jur de 5.500. ”Acestea nu sunt toate reale. Sunt mulți care depun cereri și după aceea nu mai vor locul. Nu vor rămâne studenți fără un loc în cămin”, a mai spus Boțan.

----------------------------

UPDATE

 

Vreau sa transmit si eu, cu ajutorul dumneavoastra, nemultumirea mea fata de CAZARILE din Caminele MARASTI, statul in picioare de dimineata de la ora 8:00 si pana seara la 21:25 cand am primit camera.

Cred ca o prima nemultumire as avea fata de secretariatul Facultatii mele CONSTRUCTII DE MASINI, care nu e in stare sa emita comitetului caminului o lista corecta cu studentii (INTEGRALISTI, restantierii etc.).

 

 

Deci intr-un cuvant Secretariatul Facultatii Constructii de Masini, e Incompetent, fata de cel de la Mecanica, Instalatii. care stiu emite niste liste complete si corecte, din punct de vedere al integralistilor , restantierilor)...”, ne-a scris Ovidiu.

Comentarii Facebook