Haos cu un tren plecat din Cluj și oprit după o stație din cauza grevei ceferiștilor

 

Greva angajaților CFR i-a afectat pe călătorii care se îndreptau spre casă de sărbători. Un tren a plecat luni dimineață din Cluj și a mers doar o stație, oprindu-se la Dej.

Am plecat din Cluj la 9:35 și se presupunea că în seara aceasta trebuia să ajung acasă în Vaslui, undeva în jurul orei 19:50. Undeva la prima stație la care am oprit ni s-a spus că este o întârziere. Am fost anunțați doar că e o grevă spontană și ni s-a transmis că poate trecem Carpații cu bine”, a declarat o studentă care se află în tren, la ora 14.30, în Gara Dej, conform Libertatea.ro.

Ni s-a spus că putem să coborâm în gară, unde este un magazin și să ne luăm ce avem nevoie. În tren este cald, însă trenul este plin ochi, toată lumea se duce acasă de sărbători”, a mai povestit aceasta. Ea a spus că a mai mulți călători care se aflau lângă ea au coborât din tren și au plecat să caute alte mijloace de transport. ”Mă gândeam și eu să fac același lucru, fie mă întorc la Cluj și o să iau mâine alt tren, fie o să caut ceva să iau chiar de aici ceva din Dej și să mă duc acasă”, a mai spus studenta.

Circa 1500 de angajați ai căilor ferate au declanșat, luni dimineața, o grevă spontană, fiind nemulțumiți de înghețarea salariilor.

Greva s=a încheiat la ora 17.00, iar trenul plecat din Cluj a pornit la drum. 


Comentarii Facebook