Guvernul ponta nu vrea să renunțe la ELECTORATĂ: Se va amâna până în 2016



Guvernul Ponta nu vrea să renunțe la măsura propusă pentru a subvenționa ratele românilor cu venituri reduse, ci o vor amâna până în anul 2016.

Ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, a anunţat că schema fiscală pentru restructurarea creditelor populaţiei va suferi modificări de calcul faţă de formula ministrului Bugetului, Liviu Voinea, şi va intra în vigoare începând cu anul 2016, potrivit Adevarul.ro.

Se va aplica, dar vreau să o supun dezbaterii atât cu băncile, cât şi cu mediul academic. Noul plan este să ajutăm pe cei cu venituri mici din 2016, am format un grup care să identifice orice posibilă problemă. Dacă sunt persoane cu venituri mici, e bine să fie ajutaţi înainte ca acest împrumut să de devină neperformant. Trebuie să fie mai puţin birocratică. Am mai schimbat formula domnului Voinea", a anunţat Ioana Petrescu.

Ministrul Liviu Voinea a declarat marţi că aplicarea ordonanţei de urgenţă privind schema fiscală pentru restructurarea creditelor populaţiei nu se regăseşte printre atribuţiile sale, precizând că este o problemă de politică fiscală.

În schimb, guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu i-a acordat întreg meritul pentru această propunere lui Voinea.

Comentarii Facebook