Gruparea Balibacea, eliberata de Curtea de Apel Cluj! Ovidiu Vancea si oamenii lui au stat in arest din noiembrie 2010


Ovidiu Vancea, zis Balibacea, si alti 9 membri ai gruparii sale, au fost eliberati de Curtea de Apel Cluj, dupa ce in noiembrie 2010 au fost arestati sub acuzatiile de inselaciune, fals si uz de fals.

Gruparea lui Balibacea a fost acuzata ca in perioada 2009 - 2010 a inselat mai multe societati care detin depozite de constructii cu suma de 700.000 de lei.

"Din primele cercetari efectuate a rezultat ca in cursul anilor 2009 si 2010, persoanele in cauza se prezentau la diferite societati comerciale ca fiind reprezentantii unor societati de transport, si folosind documente false de inregistrare fiscala, autovehicule cu numar fals de inmatriculare, cat si acte de identitate false ale conducatorilor auto si ale delegatului, incarcau diferite marfuri, dupa care plecau", a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Cluj, inspectorul Gina Pop in 2010.

Cei 10 au fost retinuti in flagrant in momentul in care incercau sa vanda materiale de constructii furate.

Gruparea lui Ovidiu Vancea este cercetata pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave in forma continuata, complicitate la inselaciune, uz de fals, instigare la inselaciune, instigare la fals material in inscrisuri oficiale si conducerea unui autovehicul cu numar fals de inmatriculare.

Cei 10 barbati din Turda au fost trimisi in judecata.

 

Ovidiu Vancea, zis Balibacea, are un trecut infractional bogat. El a fost acuzat ca in luna decembrie 2003 a comandat atacul cu grenada de la pizzeria Pharaon din Turda, care il viza pe Gheorghe Otvos, zis Gagarin, capul unei grupari infractionale rivale.

 

Balibacea este acuzat ca in 2009 a patruns prin efractie in locuinta actualului presedinte al Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, de unde a furat diverse bunuri, care au fost gasite ultierior in casa lui din Turda.

Comentarii Facebook