Functionara de la Banca Transilvania Cluj, acuzata ca a furat din conturile clientilor, eliberata


Elena Mirela Perte, functionara de la Banca Transilvania Cluj, arestata in 2010 pentru ca a furat bani din conturile clientilor, a fost eliberata dupa un an si patru luni de arest.

Perte a fost trimisa in judecata sub acuzatia ca a sustras 520.000 de lei si 33.000 de euro din conturile a 5 clujeni.

"In calitate de administrator de cont la Banca Transilvania, sucursala Mihai Viteazu, prin metoda "suveica" a transferat fara drept prin intermediul sistemului informatic al BT, bani din contul unor clienti in varsta sau cu putine cunostinte despre procedurile bancare, in conturile numitelor Kerekes Rozalia si Denes Melinda, conturi pe care le controla in totalitate, ale caror carduri le detinea. Ulterior sus-numita a procedat la extragerea sumelor de bani de la ATM -ul bancii utilizand fara drept cardurile atasate conturilor deschise pe numele Kerekes Rozalia, Denes Melinda si Rusu Ilie si emise fara acordul acestora, prejudiciind partile vatamate cu suma toatala de 520.000 de lei si 33.000 de euro", precizeaza procurorii DIICOT Cluj.


O angajata de la Banca Transilvania Cluj a furat din conturile clientilor 520.000 de lei si 33.000 de euro

 

Mirela Perte a fost arestata in luna septembrie 2010 de Tribunalul Cluj, deoarece prezinta pericol public. "In primul rand existenta pericolului concret pentru ordinea publica rezulta din insusi pericolul social al infractiunilor de care este invinuita inculpata, si anume inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals informatic si efectuarea unor operatiuni cu mijloace de plata electronice, si din posibilitatea comiterii unor fapte asemanatoare de catre alte persoane in lipsa unei reactii ferme fata de cei banuiti ca fiind autori ai unor faote asemanatoare, pe fondul crizei economice nationale si mondiale, tot mai multe persoane fiind puternic motivate de obtinerea facila si, de cele mai multe ori, ilicita a unor sume de bani importante", de arata in incheierea penala prin care s-a dispus retinerea pe 29 de zile a Mirelei Perte. 

 

Angajata de la Banca Transilvania Cluj, care a furat bani din conturi, a fost data afara

 

Curtea de Apel Cluj a dispus joi, 22 decembrie, eliberarea fostei functionare, care va fi judecata in continuare in stare de libertate.

 

Functionara de la Banca Transilvania Cluj, arestata pentru ca a furat bani din conturi, isi acuza colegii de complicitate

 

Comentarii Facebook