Duminica 27 Noiembrie

Balibacea si gruparea pe care o coordona au furat materiale de constructii in valoare de 700.000 de lei

 

Ovidiu Vancea, zis Balibacea, retinut joi de procurorii clujeni a cumparat marfa in valoare de 700.000 de lei de la mai multe depozite de materiale de constructii din Transilvania, fara sa plateasca.

 

Procurorii de pe langa Curtea de Apel Cluj au retinut pana acum 6 membri ai gruparii lui Balibacea, iar vineri ar urma sa mai retina inca doua persoane.

Anchetatorii au declarat ca oamenii lui Ovidiu Vancea se prezentau la depozitele de materiale de constructii cu acte false si negociau un pret, dupa care se angajau ca vor plati marfa peste cateva zile. Acest lucru nu se mai intampla si materialele erau vandute la negru pe santiere, iar mai apoi membrii gruparii se faceau nevazuti.

Asa au fost inselati multi patroni de depozite din intreaga Transilvanie, iar multi dintre ei se temeau sa depuna reclamatie cand aflau ca in spatele intregii afaceri se afla temutul cap al lumii interlope din Turda, Balibacea

Ovidiu Vancea are un trecut intunecat. Pana acum sapte ani, numele lui era cunoscut in lumea infractorilor, dar dupa acea data a ajuns pe prima pagina a tuturor publicatiilor din Romania.

Balibacea a fost acuzat ca in seara zilei de 28 decembrie 2003 a ordonat un atac de tip mafiot asupra lui Gheorghe Otvos, zis Gagarin, liderul unei alte bande de infractori. Un necunoscut a aruncat o grenada in pizzeria Pharaon din Turda, unde se afla Gagarin si oamenii lui, care au fost raniti.

 

Dupa un proces care a durat mai multi ani, Balibacea a fost achitat in 2010.

 

Numele lui a fost legat intre timp si de spargerea care a fost data in 2009 la apartamentul presedintelui Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise. Bunurile furate au fost gasite in casa lui Ovidiu Vancea, care este cercetat si pentru acea fapta.

 

Comentarii Facebook