Duminica 28 Aprilie

„Grea noapte”. Clujenii continuă să arunce trotinetele electrice în Canalul Morii


Clujenii continuă să arunce trotinetele electrice în Canalul Morii, pe strada Andrei Șaguna, fiind supărați pe cei care le folosesc și le lasă apoi pe unde apucă. În ultimii ani, trotinetele electrice au devenit un chin pentru clujeni, întrucât cei care le folosesc nu respectă regulile de circulație și de multe ori le lasă în mijlocul drumului.

Pozele și reclamațiile cetățenilor cu privire la parcarea acestor trotinete au împânzit rețelele de socializare.

O imagine cu o trotinetă aruncată în Canalul Morii a apărut și pe platforma Reddit: „Grea noapte”, a transmis cel care publicat imaginea.

Proiectul pentru obligativitatea polițelor RCA pentru biciclete și trotinete, depus la Senat

Încheierea de polițe RCA pentru bicicletele și trotinetele electrice va deveni obligatorie. Guvernul a adoptat luna trecută un proiect de lege în acest sens, însă acesta va trebui dezbătut și votat și în Parlament. Executivul motivează că polițele sunt necesare pentru despăgubirea victimelor accidentelor de circulație și a persoanelor prejudiciate. Nu toate vehiculele cu autopropulsie vor trebui însă asigurate, conform proiectului.

De asemenea, în noiembrie 2023, Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat un raport de adoptare a unui proiect de lege care prevede că pentru a conduce o bicicletă sau o trotinetă electrică pe drumurile publice conducătorul acesteia trebuie să aibă vârsta de cel puţin 16 ani, iar în cazul trotinetelor electrice în regim de self-service, la efectuarea plăţii, în aplicaţie se va introduce şi se va completa un chestionar de 5 întrebări obligatorii, referitoare la legislaţia rutieră. De asemenea, proiectul mai prevede asigurare obligatorie pentru trotinetele care circulă pe drumurile publice și purtarea obligatorie a căștii de protecție de către conducătorii de trotinete sau biciclete.

Comentarii Facebook