Duminica 28 Aprilie

Reparații la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Cluj: ,,UPU va avea o capacitate diminuată de preluare a pacienților”


Reprezentanții  Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca au anunțat o serie de reparații la Unitatea de Primiri Urgențe a instituției, ceea ce va duce și la o capacitate diminuată de preluare a pacienților.

Astfel, timp de o săptămână, în perioada 26.02. 2024 - 04.03.2024, în sectorul triaj al Unității de Primiri Urgențe vor avea loc lucrări de reparații, întreținere și igienizare.

Potrivit unei informări ale instituției, datorită reducerii substanțiale a spațiului funcțional, UPU va avea o capacitate diminuată de preluare a pacienților.  Se va asigura asistența medicală de urgență cu prioritate cazurilor critice, de cod roșu. Ulterior, în măsura în care spațiul permite, se vor prelua cazuri de cod galben și verde. 

Mai mult, vor fi posibilități limitate de izolare a cazurilor infecțioase și nu se vor prelua pacienții care reprezintă cazuri sociale iar o parte dintre cazurile de urgențe vor fi transportate la camerele de gardă ale altor unități spitalicești de către serviciul de ambulanță.

 Pe durata efectuării lucrărilor, accesul în UPU se va face pe ușa laterală a cladirii, aflată pe partea cu Clinica Chirurgie I.

,,În vederea ducerii la îndeplinire a lucrărilor de renovare și igienizare, rugăm pacienții și aparținătorii să dea dovadă de înțelegere.”, transmite Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj. 



Comentarii Facebook