Gradinite - Cluj - 1.700 de copii de trei ani ar putea sa nu isi gaseasca un loc intr-o gradinita in acest an


Gradinitele clujene au in acest an 4.600 de locuri pentru inscrierea copiilor de trei ani. Numarul este considerat de toata lumea mult prea mic, dar reprezentantii Inspectoratului Scolar sustin ca micutii nu vor fi lasati pe dinafara.

Inscrierile la gradinitele din tot judetul au inceput deja. Situatia este incerta, iar parintii sustin ca nu vor sa ajunga sa nu aiba unde sa isi duca micutii.

 

 

 

"Mi-am depus dosarul din timp pentru a fi sigura ca obtin un loc aici la gradinita din Zorilor, de langa locul meu de munca. Mi-e mult mai usor sa il aduc aici, dar oricum am inteles ca numarul de locuri este limitat asa ca a trebuit sa vin din timp", a declarat pentru Stiri de Cluj Ioana Suciu, mamica unui baietel de 3 ani, care vrea sa isi dea copilul la gradinita 18, de pe strada Pasteur.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Cluj sustin ca nu detin deocamdata cifrele exacte cu numarul de dosare depuse, dar ca, si in situatia in care numarul de locuri in gradinite va fi mai mic decat solicitarile facute, nici un copil nu va fi refuzat.  

 

 

 

"Avem circa 4.600 de locuri in gradinite pentru copiii de trei ani si toti parintii care vor sa isi inscrie copiii o pot face. Toate cererile vor fi onorate la fel cum s-a facut in fiecare an", sustine conducerea ISJ Cluj.

 

 

 

Potrivit datelor de la Directia Regionala de Statistica in 2007, in judetul Cluj, s-au nascut 6.300 de copii. Daca toti ar urma sa fie dati la gradinita in acest an, atunci s-ar ajunge in situatia ca 1.700 de micuti sa fie "inghesuiti" in unitatile din judet si gradinitele sa fie suprapopulate.

Comentarii Facebook