Gazonul de pe Cluj Arena nu va fi afectat de UNTOLD: ,,La final, gazonul va fi într-o stare la fel de bună ca la început”


Organizatorii festivalului UNTOLD au dar asigurări că au luat toate măsurile pentru a proteja gazonul de pe Cluj Arena. 

Am reușit în colaborare cu Consiliul Județean Cluj și cu echipa de fotbal, să convenim faptul că nu vom face montaje pe gazon. Am intrat în stadion din 17 iulie și am reușit să nu atingem gazonul deloc, asta în mod normal ar presupune că, la finalul evenimentului, gazonul va fi într-o stare la fel de bună ca în momentul în care l-am recepționat, ceea ce ar putea să atragă doar beneficii pentru noi, cât și pentru echipa de fotbal‘’ a declarat Radu Rus, Head of Production al UNTOLD.

Gazonul va fi acoperit de o podea specială, similară cu cea folosită pe Wembley.

”Am reușit, după atâția ani să protejăm gazonul. Mai mult, am vorbit cu furnizorul care ne livrează acel flooring pentru gazon, și este nou-nouț, adus din Germania, similar cu cel folosit pe Wembley în Londra. Încercăm în fiecare an să diminuăm deteriorarea gazonului” a adăugat acesta.

Gazonul este lăsat să ”respire” între reprezentanții.

”După ce se termină (n.r. programul zilnic de pe scena principală), dimineața, la ora 5-6, el este rulat, tocmai pentru a lăsa gazonul să se bucure de soare, până la ora 5-6 seara când începe din nou programul pe scena principală”, a completat Edy Chereji, co-fondatorul UNTOLD.

Gazonulș a fost schimbat în acest an pe cheltuiala Consiliului Județean Cluj, administratorul Cluj Arena. Costul operațiunii s-a ridicat la 3,25 milioane de lei.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a spus că: ”La Untold pe mine mă interesează viitorul gazon pe care o să-l punem, înlocuirea totală a gazonului, și vom și prelua de la ei o garanție substanțială înainte de a începe festivalul. Nu vor intra cu utilaje, cu scule și cu scena până când nu vor plăti o sumă consistentă ca și garanție pe care noi s-o avem înainte să înceapă evenimentul, după care în contractul cu organizatorii Untold se va prevedea schimbarea integrală a gazonului. Firma de specialitate, când se va termina Untold, se va duce și va vedea exact starea gazonului. 

Am înțeles că vor aduce cel mai performant portafloor din lume, așa se laudă cei de la Untold, ne bucurăm că fac asta. Dar eu nu voi mai face pe polițistul să mă duc să măsor care iarbă e verde și care iarbă e galbenă și care e mai puțin verde și care e mai puțin galbenă. Voi verifica ce parte din gazon e distrus, voi avea bani pentru înlocuirea integrală a lui”, a spus Alin Tișe, recent, la o emisiune radio.


Comentarii Facebook