Gardurile metalice din Cluj, pericol uriaș pentru animale: nu pot trece și sunt călcate de mașini! Primăria refuză înlocuirea lor cu garduri vii- VIDEO


Animalele nu pot să treacă de gardurile metalice și ajung să fie călcate de mașini. Vezi cum se chinuie un arici să treacă de unul din gardurile din Cluj- VIDEO

Gardurile metalice din Cluj-Napoca sunt un pericol real pentru animale. Aricii, de exemplu, în loc să poată trece prin aceste garduri și să trăiască liniștiți prin parcurile din Gheorgheni, nu reușesc și uneori rămân prinși în ele sau sunt călcați de mașini, deoarece gardurile sunt montate în jurul tuturor spațiilor verzi de lângă blocuri până la nivelul solului.

Gardurile metalice au fost montate în urmă cu mulți ani și uneori chiar dublează gardurile vii. Activiștii clujeni au făcut chiar o petiție pentru înlocuirea gardurilor metalice cu garduri vii, solicitând administrației locale să adopte o asemenea măsură. Se pare că reprezentanții Primăriei au refuzat propunerea.  

”E o petiție cu 700 de semnături, am discutat la primărie luna trecută cu Mariana Buruiană să lase doar garduri vii. Nu au vrut”, susține activistul Adrian Dohotaru. 

În cazul în care Primăria Cluj-Napoca nu vrea să renunțe la aceste garduri, ar putea măcar să le decupeze în partea de jos sau cel puțin din loc în loc pentru ca animalele să poată trece sau să nu rămână agățate in ele. 

”Am salvat unul când era prins în gard vara trecută, 38 de grade căldură. Nu s-a mișcat câteva ore, pe urmă și-a revenit și a plecat. Câți mor așa prinși în garduri” - este doar unul dintre mesajele clujenilor care susțin înlocuirea sau măcar decuparea gardurilor metalice din Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook