FOTO - Situație dificilă pentru localnicii unei localități clujene. Autoritățile încearcă să soluționeze problema apei contaminate cu motorină


Luni, 25 iulie, la sediul Primăriei Feleacu a fost organizată o ședință cu reprezentanții instituțiilor cu atribuții în domeniul soluționării situației apărute la rețeaua de alimentare cu apă potabilă a satului Gheorgheni, cât și reprezentantul Instituției Prefectului Județului Cluj, Irina Munteanu. 

pompa gheorgheni cisterna.jpg

În cadrul întâlnirii şi deplasării la fața locului a fost reevaluată situația contaminării apei potabile, situație care în continuare este critică pentru locuitorii satului Gheorghieni. Au fost prezentate soluțiile și măsurile întreprinse până în prezent de către Primăria Feleacu.

  • S-a intervenit cu utilaje pentru a asigura accesul autospecialelor ISU la rezervoarele de apă contaminate.
  • S-a spălat un rezervor de apă în speranța eliminării produselor petroliere, dar aceste produsele încă persistă în rezervoarele de apă chiar și după această curățare.
  • S-au montat 5 rezervoare de apă potabilă puse la dispoziția cetățenilor în locații diferite din sat”, a transmis primăria comunei.

pompa gheorgheni fantana.jpg

Compania de Apă Someș alimentează zilnic între orele 17,00-19,00 cele 5 bazine de apă amplasate de Primăria Feleacu în cele 5 locații din satul Gheorghieni, iar alimentarea cu apă pentru animale și gospodărie este efectuată prin autocisterne ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj și din sursele locale preexistente”, au mai transmis reprezentanții primăriei. 

Primăria pune la dispoziție apă pentru consumul animalelor și udatul culturilor

Au început lucrările pentru un branșament electric, care o să asigure energia electrică la o pompă montată la fântâna din centrul satului Gheorghieni pentru asigurarea alimentării cu apă pentru consumul animalelor și udatul culturilor”, a mai declarat primăria.

pompa gheorgheni 1.jpg

Autoritățile încearcă să găsească o soluție și pentru Feleacu

La această ședință s-a discutat și despre problemele de alimentare cu apă din localitatea Feleacu, de pe anumite sectoare. Mâine va avea loc o ședință la Compania de Apă Someș, la care va participa primarul Gabriel Costea, urmând să revenim cu detaliile discutate pe această temă. Miercuri, 27 iulie, se va avea în vedere o altă ședință la Instituția Prefectului Județului Cluj pe tema alimentării cu apă a localitățiilor Gheorghieni și Feleacu”, au mai transmis reprezentanții prămăriei. 

pompa gheorgheni intalnire.jpg

Citește și: O cisternă a armatei s-a răsturnat pe centura Vâlcele - Apahida - FOTO

Pe lângă seceta cumplită care îi chinuie pe locuitorii din localitatea Gherogheni și Feleacu, sătenii au avut nenorocul de a li se infecta fântânile cu un compus chimic, după ce luni, 18 iulie, o autocisternă s-a răsturnat pe cerosabil pe centura Vâlcele – Apahida, iar o mare parte din motorină s-a deversat pe sol. Compusul chimic s-a infiltrat în rezervoarele de apă ale localnicilor. 

Citește și: Minune la Cluj? Fântâni cu motorină într-un sat de lângă Cluj-Napoca. Din păcate, nimeni nu se bucurăComentarii Facebook