„Prima mare iubire, primul soț, rămâi veșnic în sufletele noastre.” Fosta soție a turistului din Cluj înecat pe o plajă din Vama Veche își strigă durerea


În apele învolburate ale Mării Negre, duminică seara, un turist din Cluj și-a pierdut viața. În scurt timp, aflăm că este vorba despre artistul Lörincz Gyula, artist vizual al Operei Maghiare din Cluj-Napoca, dar și fost coproprietar al Insomnia Cafe. Fosta soție al artistului a lăsat un mesaj în memoria omului pe care l-a cunoscut o viață. „Nu ai cum să nu fii trist când afli că un om care și-a lăsat amprenta în viața ta  și în comunitate, a plecat brusc și fără nicio explicație dintre noi.”, spune aceasta. 

Nu ai cum să nu fii trist când afli că un om care și-a lăsat amprenta în viața ta  și în comunitate, a plecat brusc și fără nicio explicație dintre noi. Lörincz Gyula a fost un om, la fel ca mulți dintre noi, având calități și defecte.  A iubit arta și frumosul și a lăsat bucăți din sufletul său în fiecare proiect. A fost cofondatorul Galeriei KI și al Revistei Foto&Model. A fost, de asemenea, cofondator al Galeriei Șoimii Patriei, al Asociației Profotografia și Origo și al Festivalului de Artă contemporană Mimesis. 

De asemenea, a fost partenerul meu când s-a născut ideea Insomniei, (practic el dorea "crâșmă", eu nu) care acum e casa sufletului multor oameni din Cluj și nu numai. Partener la L'Autrê Café, pe care am reabilitat-o împreună dintr-o casă veche, lăsată în paragină, (datorită pandemiei am renunțat la ea). Am fost studenți  împreună, la Academia de Arte Ioan Andreescu, tu la "elită" grafician, eu "numai" la foto, prima mare iubire, primul soț, primul divorț, primul partener de afaceri...  Timp de 30 de ani eram cumva împreună. Te-am susținut la proiectele tale individuale artistice, tu la fel pe mine. Și când era vorba de artă , ne criticam reciproc mai dur, ce alții nu-și permiteau cu noi niciodată. 

Ne-am iubit, ne-am urât, ne înțelegeam în multe proiecte și ne războiam în multe. Aveam amândoi oportunități în altă țară. Dar aveam vise în țara noastră natală. Și am rămas. Doream și credeam că cu talentul și forța interioară ajungi să creezi o viață mai bună, decât ce aveam noi pe timpul dictaturii. Trăiam zilele cu multă pasiune și intensitate, cu toate bune și rele. Un lucru e cert, am făcut o mică „istorie" împreună. În ultimii trei ani ne-am despărțit la toate..... Ne-am liniștit. Vorbeam rar, lucruri comune și simple. Dar îmi erai drag și știu că și eu îți eram dragă ție. Iubeai marea, Poseidon te-a chemat, drum bun artistul meu… Condoleanțe sincere familiei tale frumoase. Rămâi veșnic în sufletele noastre.”, scrie fosta soție și parteneră de afaceri a artistului, actuala proprietară Insomnia Café&Bistro, pe pagina de Facebook. 

Reamintim că tragedia a avut loc pe plaja Caluda, iar SMURD și Ambulanța au intervenit de urgență. Bărbatul avea 54 de ani și din nefericire nu a răspuns manevrelor de resuscitare în timpul protocolului medical, fiind declarat decedat. Din primele informații este vorba despre un accident prin submersie.

Comentarii Facebook