FOTO - O fetiță de nouă ani din Kiev, a rămas fără o mână, împușcată de ruși. În nevinovăția ei, copila „speră că rușii nu au vrut să o rănească”


O fetiță de nouă ani a rămas fără o mână după un atac al forțelor armmate ruse în Kiev. În nevinovăția ei, cu tatăl ucis în război, Sașa speră că soldații ruși n-ar fi vrut să o rănească, ci a fost o greșeală.

Sașa a încercat să plece din Kiev împreună cu părinții ei, dar când erau pe șosea, rușii au deschis focul asupra lor, iar gloanțele mitralierei au găurit mașina în care se aflau. Tatăl copilei a murit, iar fetița a fost rănită grav la mâna stângă. Pentru tatăl său nu s-a putut face nimic, însă pentru ea, salvarea a venit prin amputarea mâinii chiar de la umăr.

Sașa este acum internată într-un spital din Ucraina și se simte mai bine. Nevinovăția și-a păstrat-o în pofida ororilor prin care a trecut. Copila speră că soldații ruși „nu au vrut să o rănească” și că totul a fost o greșeală. Este gata să ierte pe oricine fiindcă nu concepe faptul că cineva ar fi făcut voit acest rău prin care a trecut.

Mica eroină a devenit cunoscută în lumea întreagă după ce o poză cu ea s-a viralizat pe Twitter, relatează cotidianul The Sun.

După ce rușii au tras către mașina cu care se deplasau, tatăl ei a murit, Sașa fost rănită la mână, iar sora și mama ei și-au găsit scăparea, ascunzându-se într-o pivniță. Șașa crede totuși că a fost împușcată accidental. „Am fost împușcată în mână, în timp ce mama alerga după sora mea. Am crezut că a murit, dar se ghemuise la pământ, acoperind-o cu trupul. Apoi am leșinat, iar cineva a dus-o într-o pivniță, apoi mai mulți oameni m-au dus-o pe o pătură, la spital” a spus Șașa, potrivit sursei citate.

Fetița de nouă ani este una din miile de victime civile nevinovate ale războiului pornit de Vladimir Putin. Încercând să protejeze locuitorii, primarul orașului a impus o interdicție de deplasare pe timpul nopții, începând ora 20. Legea marțială este în continuare în vigoare, și cine este găsit pe stradă riscă să fie împușcat chiar de forțele ucrainene, care vizează rușii deghizați care ar fi putut să pătrundă în oraș, conform ȘtirileProTv.


Comentarii Facebook