FOTO - Mai multe șantiere din Mănăștur, vizate de controalele polițiștilor. S-au aplicat amenzi de 20.000 de lei pentru „munca la negru”


S-au efectuat controale pentru combaterea și prevenirea muncii nedeclarate (ilegale) pe mai multe șantiere de construcții din cartierul Mănăștur. S-au aplicat numeroase amenzi!

 Polițiștii de la Imigrări din Cluj și angajați ai ITM (Inspectoratului Teritorial de Muncă) au efectuat controale la mai multe locuri de muncă din Mănăștur. Mai exact, autoritățile au verificat dacă se desfășoară muncă nedeclarată/ilegală în Mănăștur, la societăți comerciale, șantiere de construcții și locurile de cazare pentru cetățeni străini.

În urma controalelor s-au aplicat patru sancțiuni contravenționale în valoare de 20.000 de lei

În data de 17 mai a.c.,  în intervalul orar 09.30 - 12.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au desfășurat activități în baza unui plan de acțiune, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului pentru Imigrări al Județului Cluj, cu sprijinul inspectorilor de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj, dar și a jandarmilor și a polițiștilor locali”, a transmis IPJ Cluj.

FOTO 2.jpeg

Cartierul Mănăștur, vizat de controalele polițiștilor clujeni

S-a acționat pentru combaterea și prevenirea muncii nedeclarate, verificarea modului de respectare a prevederilor legale în domeniul securității și sănătății în muncă, combaterii construcțiilor ilegale și a migrației ilegale, precum și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică. Acțiunea a avut loc în cartierul Mănăștur, fiind efectuate verificări la mai multe șantiere de construcții, societăți comerciale, precum și în zonele în care sunt cazați cetățeni străini”, au mai declarat reprezentanții IPJ Cluj. 

Cu această ocazie, au fost verificate aproximativ 60 de persoane, dintre care 13 cetățeni străini. În cadrul verificărilor societăților comerciale au fost aplicat 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 20.000 de lei. De asemenea, reprezentanții a 5 firme au fost invitați la sediul I.T.M. pentru verificarea documentației necesare. Polițiștii au instruit beneficiarii contstrucțiilor cu privire la obligațiile pe care aceștia le au și cu privire la modul de asigurare a pazei bunurilor aflate pe șantiere”, au mai transmis polițiștii clujeni. 


Comentarii Facebook