Fostul vicepremier clujean Vasile Dâncu, audiat în dosarul Belina: Am fost o dată sau de două ori la pescuit cu Liviu Dragnea


Fostul vicepremier Vasile Dâncu a fost audiat, joi, în calitate de martor, în dosarul Belina.

Clujeanul a precizat că a fost întrebat de procurori dacă stie cine este proprietarul insulei, spunând că nu deţine aceste informaţii, însă recunoscând că a mers la pescuit acolo, împreună cu Liviu Dragnea.

"E vorba despre dosarul Belina. Dacă ştiu ceva despre cine e proprietar. Nu ştiu nimic. Nu ştiu de HG, era în 2013 şi nu aveam nicio funcţie atunci. Era vorba de ce am văzut. Am fost o dată sau de două ori la pescuit acolo. Am fost cu Liviu Dragnea", a declarat Vasile Dâncu după audieri, potrivit Mediafax.

În această cauză, fostul vicepremierul Sevil Shhaideh este urmărit penal pentru abuz în serviciu. DNA a cerut Camerei Deputaţilor şi încuviinţarea urmăririi penale pentru Rovana Plumb, fost ministru al Fondurilor Europene, însă solicitarea a fost respinsă de parlamentari.

Procurorii DNA susţin că în 2013, părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel, cu suprafaţă de 278,78 hectare, respectiv 45 hectare, situate în albia minoră a Dunării, au fost trecute ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private.

Comentarii Facebook