Fostul șef de post din Florești, DINEA, trimis în judecată. A făcut falsuri pentru a-și ascunde AVEREA

 

Agentul șef de poliție Nicolae Dinea, fostul șef de post din Florești, și soția acestuia, Ioana Dinea, fost consiler local în Florești, au fost trimiși în judecată pentru fals in declaratii si evaziune fiscala.

 

S-a reţinut în sarcina acestora faptul că au consemnat date necorespunzătoare adevărului în formularele de declaraţii de avere, pe care aveau obligaţia legală de a le completa, pentru a disimula diferenţa semnificativă privind averea deţinută, şi a evita depistarea acestei situaţii ilicite de către organele competente. 

 

Începând cu anul 2007, inculpaţii au construit în localitatea Floreşti, trei imobile (blocuri de locuinţe), vânzând ulterior toate apartamentele. Inculpaţii au declarat la notarii publici la autentificarea contractelor de vânzare – cumpărare preţuri, respectiv venituri mai mici provenite din comercializarea apartamentelor, cu consecinţa achitării unei taxe pe valoarea adăugată, respectiv al unui impozit pe transferul dreptului de proprietate mai mici decât cele datorate, prejudiciind astfel bugetul de stat cu suma de 141.075 lei“, potrivit unui comunicat al Ministerului Public.

 

Agentia Nationala de Integritate a sesizat Comisia de Cercetare a Averilor din cadrul Curtii de Apel Cluj, referitor la diferenta semnificativa dintre avere. 

 

Evaluarea ANI a arătat că există ”o diferenţă semnificativă, în cuantum de 692.502 Lei  (aprox. 168.765 Euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de către doamna DINEA IOANA MIHAELA, Consilier local în cadrul Consiliului Local Florești, Județul Cluj, împreună cu soțul acesteia, domnul DINEA NICOLAE GAVRIL, Agent de Poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Cluj.

 

La data de 20.06.2008, a fost validat mandatul doamnei DINEA IOANA MIHAELA de Consilier local în cadrul Consiliului Local Florești, Județul Cluj, pentru perioada 2008 – 2012.

 

Începând cu anul 1977, domnul DINEA NICOLAE GAVRIL deține funcția publică cu statut special de Agent de Poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Cluj.

 

Veniturile de natură salarială, realizate în perioada supusă evaluării de către doamna DINEA IOANA MIHAELA, împreună cu soțul acesteia, domnul DINEA NICOLAE GAVRIL, au fost în cuantum total de 259.371 Lei.

 

Veniturile de natură salarială și disponibilități bănești obţinute de către doamna DINEA IOANA MIHAELA, împreună cu soțul acesteia, domnul DINEA NICOLAE GAVRIL, au fost de 2.835.015 Lei.

 

Averea deţinută, și pentru care au fost identificate părți de natură nejustificată, de către doamna DINEA IOANA MIHAELA, împreună cu soțul acesteia, domnul DINEA NICOLAE GAVRIL, conform datelor înscrise în evidenţele fiscale, este de 3.527.517 Lei”.

 

ANI a sesizat Comisia de Cercetare de pe lângă Curtea de Apel Cluj, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la averea dobândită şi veniturile realizate de către DINEA IOANA MIHAELA, Consilier local în cadrul Consiliului Local Florești, Județul Cluj, și de către DINEA NICOLAE GAVRIL, Agent de Poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Cluj.

Comentarii Facebook