Fost olimpic la informatică și student de top la UBB Cluj, arestat la Cluj pentru trafic de persoane, în lotul Obu


Cociorva Andrei-Alexandru, din Botoșani, fost membru al lotului național de informatică și student de top la UBB Cluj, a fost arestat în dosarul proxeneților care exploatau femei. Șeful grupării era Vlad Obu, apropiat de-al fraților Tate. 

Cociorva Andrei-Alexandru era convocat, în 2015, la lotul național de informatică, care s-a reunit la Râmnicu Vâlcea. Acesta era elev în clasa a XII la Colegiul Național Mihai Eminescu. Ulterior, Cociorva Andrei-Alexandru a studiat la UBB Cluj, la Informatică - Engleză și a luat Premiul 1 la Concursul Regional de Programare pe echipe DEIK din Debrecen, desfăşurat în data de 4 decembrie 2016.

Ulterior Cociorva Andrei-Alexandru s-a pierdut pe drum și a ajuns locotenentul lui Vlad Obu, pe numele lui complet Cristian Vlad Obuzic.

Cu ce se ocupa gruparea condusă de Obu

Vlad Obu, patron de videochat și apropiat al fraților Tate, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Este acuzat de procurorii DIICOT de trafic de persoane, constituire de grup infracțional organizat și instigare publică.

Vlad Obu a ajuns marți noapte la DIICOT Cluj însoțit de alte trei persoane. După multe ore de audieri, Vlad Obu, dar și alte trei persoane cercetate în același dosar au primit sentința judecătorilor. Aceștia își vor petrece următoarele 30 de zile în spatele gratiilor. Cu toții sunt bănuiți că racolau și obligau mai multe tinere să producă materiale cu conținut sexual pentru platforme online.

Mai mult, fetele erau forțate să-și tatueze de brațe numele celor care le exploatau. Faptele anchetate ar fi fost comise după același model investigat de procurori, în dosarul frățiilor Tate, iar Vlad Obu este cunoscut ca fiind un apropiat celor doi milionari.

În urma celor 13 percheziții efectuate la data de 13 iunie, de către polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. la persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și instigare publică, au fost descoperite și ridicate 42 de telefoane mobile, 7 laptop-uri, un ceas de lux, 20.900 de lei, înscrisuri de interes pentru cauză, precum și trei autoturisme.

Comentarii Facebook