Fost director la un festival celebru către un politician: ”Clujul fără vinituri, astăzi, nu avea nici măcar un Profi în Grigorescu”


Andi Vanca, fost director timp de 6 ani la Electric Castle, a ținut să taie din elanul naționalist al unui candidat la funcția de primar al Clujului. 

Într-un oraș în care e tot mai prezentă discuția despre ”viniturile” din alte județe care (deși varsă saci de bani în oraș) ocupă locuri de parcare, ocupă trotuarele, blochează străzile și în general strică orașul ăsta de 5 stele prin simpla lor existență, un candidat la candidatura pentru Primăria Cluj-Napoca (exact) de la partidul autointitulat progresist și care aduce schimbarea USR s-a gândit să călărească puțin naționalismul ăsta prost. Pentru că ce să mai și zici...

Citez "Vreau un Cluj pentru toți Clujenii. Pentru cei ce-l cunosc (Clujul) de dinainte de anii 2000, e de nerecunoscut. De la orașul cu spirit universitar, multi-cultural, cu oameni întreprinzători, a devenit bun pentru puțini și stres pentru mulți". Într-adevăr sunt câteva diferențe dintre anii 2000 și 2024. De la orașul lui Funar cu bănci tricolore, Clujul este ceea ce este azi exact pentru ca viniturile ăstea ce ocupă străzile au rămas și au făcut IT, festivaluri, business, case și altele. Pentru că să-mi fie cu iertare, dar Clujul fără vinituri, astăzi, nu avea nici măcar un Profi în Grigorescu, iar în weekend se făcea pelerinaj la statuia lui Avram Iancu. 

Dar pentru că suntem la lecția de smiorcăieli naționaliste mai am și eu câteva mesaje pentru candidatul la candidatură: “Parcare doar cu buletinul”, “În centru doar mașinile din CJ“, "Doar Clujeni la Oser”, “Fără vinituri pe Cetătuie”, "Nu vrem paprika, vrem doar boia!”, a scris Andi Vanca.

Clujul a crescut tocmai pe spatele ”vinutirilor”, care au terminat facultatea și apoi s-au stabilit aici, cumpărând apartamente, investind în terenuri sau dezvoltând afaceri. 

Mesajul criticat este al lui Viorel Băltărețu, candidat al USR la Primăria Cluj-Napoca

Deputatul Băltărețu a ținut să precizeze că a fost înțeles greșit, replica favorită a politicienilor când o dau în bară. 

Mesajul meu a fost interpretat greșit. Un Cluj pentru toți clujenii se referă la nevoia ca toți cei care locuiesc aici să poată duce o viață decentă, să aibă parte de bunăstarea pentru care muncesc. Spre știință dumneavoastră, acum 28 de ani am luat o decizie. Să mă mut la Cluj și să îmi cresc aici familia și afacerea”, a scris Băltărețu.

Comentarii Facebook