Florin Otrocol și-a lansat volumul ”Sunt un animal înzestrat cu rațiune”


Jurnalistul Florin Otrocol și-a lansat joi, 18 aprilie, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, volumul ”Sunt un animal înzestrat cu rațiune”, care conține texte filosofice scrise de autor și postate pe pagina lui de facebook. 

La eveniment au vorbit poetul Alexandru Uiuiu, care a spus că volumul este unul dintre cele mai importante din ultimii ani, editorul clujean Gabriel Cojocaru, jurnaliștii Tiberiu Fărcaș și Horia Cristea.

Textele care apar în acest eseu folosofic au fost scrise de autor ”la miez de noapte” și postate pe pagina sa de Facebook. Acum, au fost adunate într-un volum plin de trăiri. ”Prin aceste cărți, volumul 1, 2 și 3, prin acest volum lansat acum eu nu fac altceva decât să vă ajut să ajungeți la voi. Nu vă ofer răspunsurile, pentru că răspunsurile mele și experiența mea categoric nu seamănă cu ale voastre, în sensul în care nu este obligatoriu să fie pe același calapod, pe aceiași trăire. Atunci de ce să ofer eu un răspuns? E ca și când aș da eu sfaturi cuiva, care să rezulte din ceea ce am scris, și să îi zic: ”Fă așa!” Nu, nu! Descoperă-te tu pe tine și fă cum simți. Trăiește! Stoarce-te! Ucide-te, dacă trebuie și învie la loc! Moartea sufletului este singura care contează, restul sunt povești de adormit copii.

Ar trebui să fim mai blânzi cu noi, pentru că a fi blând cu tine înseamnă a fi blând cu ceilalți. A te recunoaște pe tine și a-ți identifica trăirile, potențialul, miza pe care tu o ai în fața vieții înseamnă să găsești în ceilalți resurse pe care chiar ei nu le văd și să-i dai Cezarului ce-i al Cezarului. Cam asta înseamnă acest volum, lansat de mine”, a spus Florin Otrocol.

Evenimentul s-a terminat cu un mic concert susținut de artistul folk Ducu Hotima.

58079755_707982859619856_6003773189228855296_n.jpg

Foto (de la stânga la dreapta): Poetul Alexandru Uiuiu, scriitorul Florin Otrocol, editorul clujean Gabriel Cojocaru și jurnalistul Tiberiu Fărcaș

Comentarii Facebook