Flash-mob de susținere a proiectului ”Avram Iancu - Erou național” - FOTO

 

Un flash-mob de susținere a proiectului ”Avram Iancu - Erou național” a avut loc în Piața Avram Iancu, joi dimineața. 

 

Acțiunea era programată să înceapă la ora 10.00, dar în jurul orei 10.30 erau numai doi oameni care că protesteze față de faptul că președintele Klaus Iohannis a respins legea prin care Avram Iancu să fie desemnat erou național. 

 

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că nu a aprobat inițiativa prin care s-a cerut oferirea titlului de erou național lui Avram Iancu.

 

Șeful statului a precizat că, deși susține pe deplin această inițiativă, legea nu a putut fi promulgată din cauza faptului că textul ei nu respectă cerințele necesare.

 

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, susține inițiativa de cinstire a memoriei lui Avram Iancu prin conferirea titlului de erou național și consideră ideea ca fiind foarte bună. Pentru ca legea să poată fi însă promulgată este nevoie ca textul ei să respecte anumite cerințe și criterii de natură procedurală și de tehnică legislativă”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale. 

 

Totuși, legea a fost retrimisă în Parlament pentru a fi reexaminată, iar când se vor efectua modificările necesare, aceasta va putea fi promulgată.

 

Domnul Președinte Klaus Iohannis are convingerea că, în urma trimiterii legii spre reexaminare Parlamentului, vor fi efectuate modificările necesare pentru îndeplinirea criteriilor de promulgare”, se mai arată în comunicat.

Comentarii Facebook