Fiul directorului spagar de la Colegiul Tehnic "Napoca", arestat in 2010 pentru cea mai mare teapa imobiliara din istoria Romaniei


La procesul in care s-a dispus arestarea directorului spagar, Niculae Nistor, a participat si fiul acestuia Ciprian Nistor, trimis in judecata, in 2010 de catre DNA Timis, pentru cel mai mare tun imobiliar din istoria Romaniei.

Nistor junior a fost arestat in 2009 si eliberat in 2010, dupa ce a fost acuzat ca a incasat de la 109 persoane imensa suma de 2.9 milioane de euro. In schimbul banilor, Ciprian Nistor a promis ca va construi mai multe blocuri de lux, fapt ce nu s-a mai intamplat niciodata.

Procurorii DNA, care au anchetat "scandalul Radisson", dupa numele firmei pe care a actionat Ciprian Nistor, sustin ca acesta a pus la cale cea mai mare teapa imobiliara din istoria Romaniei. Nistor jr. s-a asociat cu Nadasdy Andreas si Dumitru Cojocariu si, spun anchetatorii in rechizitoriu, a mintit la registrul comertului ca nu are cazier, asta desi avea pe numele sau emise doua sentinte penale ramase irevocabile.

In acest scandal urias a fost arestat chiar si seful Garzii Financiare Timis, Ionel Olari care a fost acuzat ca a primit spaga de la Ciprian Nistor suma de 22.000 de euro si excursii in strainatate in valoare de alte 54.000 de lei. Fiul sefului Garzii Financiare, Razvan Olari, a fost si el acuzat ca a incheiat cu firma lui Nistor jr un contract de publicitate in valoare de 38.500 de lei. Toate acestea au fost pentru ca Garda Financiara Timis sa nu dea curs sesizarilor venite de la persoanele care au fost inselate de Ciprian Nistor.

 

Tatal lui Ciprian, Niculae Nistor, directorul Colegiului Tehnic "Napoca", a fost prins in flagrant dupa ce a primit de la un om de afaceri suma de 2.000 de euro pentru a prelungi un contract de inchiriere pentru un grajd, detinut de scoala pe care o conducea.

 

"A pretins de la denuntator suma de 2.000 de euro pentru a prelungi contractul de inchiriere existent intre societatea administrata de denuntator si liceul al carui director este inculpatul. Contractul are ca obiect inchirierea unei ferme din patrimoniul institutiei scolare si expira la inceputul lunii octombrie 2011. In schimbul sumei de bani pretinse, inculpatul Nistor Nicolae s-a angajat sa faca toate demersurile, chiar ilegale, pentru ca societatea denuntatorului sa fie declarata castigatoare la licitatia ce urma sa fie organizata pentru inchirierea fermei, precum si sa mentina nivelul actual al chiriei lunare", se arata intr-un document al DNA Cluj.

Profesorul Nicolae Nistor a negat in permanenta ca a cerut mita. La dosar este si o inregistrare audio efectuata de procurorii DNA in care se poate auzi cum profesorul Nistor ii indica ciobanului Samsudean unde sa puna banii. "Pune-i cu grija in torpedou", spune Nistor.

 

Vezi si...

Niculae Nistor, directorul Colegiului Tehnic "Napoca", arestat pe 29 de zile VIDEO

Comentarii Facebook