Firma care face fabrica de deseuri din Cluj umbla cu semnaturi false la Arad! Veres: Pe mediu, toate licitatiile sunt cu destinatie VIDEO


Firma CONFORT, care construieste fabrica de deseuri de la Pata Rat, un proiect de 77 de milioane de euro, este cercetata de DNA pentry semnatri false la Arad. Eugen Veres acuza: "Proiectele de mediu se dau cu destinatie".

Jurnalistul de investigatie Mihai Soica a vorbit in emisiunea Stiri de Cluj LIVE, de joi seara, despre suspiciunile care planeaza asupra firmei CONFORT, care construieste fabrica de deseuri de la Pata rat, si care este cercetata de DNA la Arad pentru semnaturi false in diverse contracte.

"Groapa asta care se construieste cu 130 de milioane de lei a fost o licitatie in 2010 si Curtea de Apel Cluj a anulat-o de doua ori pe motiv ca folosea acte false. Aceasta licitatie a fost castigata de firma Iridex. Dupa a doua anulare... Acest Iridex il gasim la Bistrita, pentru ca e din gasca lui Olteanu (n.red. Ioan Olteanu, secretar general PDL), il gasim in jurul sefei de la Mediu, Sulfina Barbu, si a domnului Silvian Ionescu, pentru ca firma KVB care face consultanta pe toate gropile de gunoi ecologice este a Sulfinei Barbu, fosta ministra a Mediului, Silvian Ionescu, comisarul general al Garzii de Mediu. (Citeste AICI detalii despre mafia PDL din domeniul gunoaielor) O mafie intreaga. Curtea de Apel Cluj a spus ca Iridex folosea acte false. Alin Tise in decembrie 2012 se sperie si semneaza cu firma CONFORT. Ei bine acum aflam ca si firma CONFORT este in atentia DNA tot cu acte false", a spus Mihai Soica.

 

Firma CONFORT anchetata de DNA! Societatea a castigat contractul CJ Cluj pentru construirea "Fabricii de Gunoi" de la Pata Rat

 

"Eu din experienta mea pot sa spun ca pe probleme de mediu licitatile care s-au facut, toate s-au facut cu destinatie inca de la pregatirea caietului de saricni. Cele mari, ma refer. Asta este parerea mea", a afirmat Eugen Veres, directorul Brantner Veres.

"Vedeti, din aceasta cauza din 1997 tot speram la o rampa noua si nimic nu se face", a spus si Imre Lenke, prim comisarul sef al Garzii de Mediu Cluj.

Piatra de temelie la fabrica de deseuri de la Pata Rat a fost asezata de Alin Tise la inceputul lunii martie. Investitia este una colosala, urmand sa coste 77 de milioane de euro, mare parte din fonduri europene.

 

Reprezentantii Consiliului Judetean Cluj au fost invitati la emisiunea Stiri de Cluj LIVE, de joi seara, dar nu au vrut sa participe.

 

Se inchide rampa de la Pata Rat! Deseurile Clujului ar puta fi transportate la Alesd, la 130 de km. Cine plateste pentru incompetenta autoritatilor VIDEO

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE

 

"Precizari privind contractul de construire a CMID

Pentru corecta informare a publicului in privinta atribuirii contractului de construire al Centrului de Management Integrat al Deseurilor (CMID) in judetul Cluj, care face parte din Proiectul "Sistem de Management Integrat al Deseurilor in judetul Cluj" finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin POS Mediu, Consiliul Judetean Cluj face urmatoarele precizari:

1. Licitatia pentru construirea CMID a fost adjudecata initial de catre un consortiu de societati, constituit in jurul societatii SC Hidroconstructia SA  (SC Hidroconstructia SA, SC Iridex Group Constructii SRL, SC Argif Proiect SRL)

2. La aceasta solutie au fost inregistrate doua contestatii, una la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) si la instanta, contestatii care au fost solutionate in favoarea consortiului constituit in jurul societatii SC Confort SA (SC Confort SA, Atswanger Spa, SC Ladurner, SC Imbianti SRL, SC Vel Service SA). Prin Hotarare Judecatoreasca s-a stabilit ca oferta asocierii Hidroconstructia, declarata initial castigatoare, ar fi fost inadmisibila. in aceste conditii Consiliul Judetean Cluj a fost obligat sa reanalizeze ofertele, tinand cont de aceasta  Hotarare Judecatoreasca. Ca atare Consiliul Judetean Cluj a stabilit castigatorul licitatiei consortiul condus de SC Confort.

3. Ultima solutie nu a fost contestata de alte societati, drept urmare Consiliul Judetean Cluj a semnat contractul cu acest consortiu", precizeaza reprezentantii CJ Cluj, intr-un comunicat trimis redactiei Stiri de Cluj.

Comentarii Facebook