O clujeanca de 103 ani, inchisa si la Sighet, nu are niciun venit! Autoritatile ridica din umeri. Fiica ei cere ajutor EXCLUSIV


Fiica unei clujence de 103 ani, fara niciun venit, cere autoritatilor sa ii intinda o mana de ajutor pentru ca nu mai poate sa isi intretina mama.

Zenaida Grabovetchi a lucrat ca si dactilografa, dar a cantat in corul Regionalei CFR Cluj si solicita Uniunii de Creatie a Muzicienilor din Romania sa ii recunoasca activitatea pentru a primi un plus la pensia si asa foarte mica.

"Avand in vedere situatia grea prin care trecem revenim cu rugamintea de a analiza si rezolva favorabil cererea noastra. Situatia mea este grea, avand in grija pe mama mea de 103 ani care nu dispune de niciun fel de ajutor social, iar pensie nu a avut fiind casnica la viata ei.

Va reamintesc ca am activat in Corala Regionalei de Cai Ferate Cluj, in perioada 1953 - 1975, timp de 22 de ani, asa cum mentioneaza adeverinta alaturata, eliberata de Asociatia Culturala Voci Transilvane cu nr. 69 din 3 iulie 2009", a scris Zenaida Grabovetchi itr-un memoriu adresat Uniunii.

Femeia mai mentioneaza ca a urmat cursurile scolii Populare de Arta "Tudor Jarda" din Cluj-Napoca, in 1961-1962. "Continuarea cursurilor la scoala populara de arta nu a fost cu putinta, tata fiind inchis politic, intre timp mama greu ne-a putut creste si scolariza. Mama a ajuns la 103 ani, fara niciun ajutor financiar, fara pensie, desi a lucrat din greu in familie la cresterea a 5 copii.

Am crezut ca activitatea mea corala de 22 de ani valoreaza mai mult decat o diploma ce se cumpara cu bani in vremea noastra, dar cei in cauza nu stiu nimic. Multi am activat in ansamble corale, fara a avea o calificare muzicala, dar au primit adaos la pensie. Avem aici, profesor universitar care a activat in coruri bisericesti, fara specialitate muzicala cu diplome, dar care are la pensie adaugat 600 de lei", a dat ca exemplu Zenaida Grabovetchi.

Femeia se plange ca din mica ei pensie nu mai rezista "la intretinerea mea cu mama, greu de intretinut, mai greu decat ai ingriji un copil nepriceput".

 

Zenaida Grabovetchi l-a sesizat si pe deputatul Mircia Giurgiu, care se va adresa ministrului Muncii pentru un ajutor in cazul femeii de 103 ani.

 

"Tatal a fost inchis pe vremea comunistilor si a executat o pedeapsa de 13 ani. Tatal meu a fost preot si a fost inchis la Sighet, unde a stat si mama, dar mai putin timp, fiind arestata pentru ca era sotie de preot. Ea a fost eliberata dupa ce tata a facut un memoriu catre autoritati si au eliberat-o pe ea mai devreme, avand de crescut 4 copii", a povestit cu lacrimi in ochi Zenaida Grabovetchi.

 

Comentarii Facebook