Perchezitii DNA la firma selectata de Consiliul Judetean Cluj in proiectul depozitului ecologic de la Pata Rat


Firma KVB Economics SRL Cluj, care a fost detinuta de Sulfina Barbu si Silvian Ionescu, a fost perchezitionata de procurorii DNA Bucuresti.

Potrivit unor surse judiciare exista suspiciuni in privinta licitatiilor pe care firma le-a castigat in toata tara. Actionar la societatea KVB Economics SRL Cluj este SC KVB Economics SA, unde fostul ministru al Mediului, Sulfina Barbu, si fostul comisar general al Garzii de Mediu, Silvian Ionescu, au avut actiuni.

Perchezitiile au fost facute la Cluj la sediul societatii KVB Economics SRL, de pe strada Emil Racovita nr. 25. Administratorul societatii din Cluj este Cristina Corpodean, sotia fostului director al Casei de Cultura a Studentilor, Silviu Corpodean.

Surse din randul anchetatorilor precizeaza ca sunt cautate documente provind licitatiile la care societatile au participat si care au fost organizate pe fonduri europene.

La Cluj-Napoca, firma a castigat licitatia privind asistenta tehnica a proiectului Centrul Integrat de Management al Deseurilor de la Pata Rat. Licitatia a fost castigata de firma KVB Economics SRL Cluj in detrimentul Mott MacDonald Limited, o firma cu 14.000 de angajati si care deruleaza proiecte in 50 de tari. Oferta ultimei societati a fost respinsa pentru ca a fost mai mare cu 150.000 de lei, fata de cea a firmei care a fost detinuta de lideri ai PDL, adica din acelasi partid cu actualul presedinte al Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, cel care a si organizat licitatia.

Valoarea totala a contractului castigat de firma KVB Economics SRL este de 1,3 milioane de lei si prevede asigurarea asistentei tehnice in proiectul viitoarei rampe ecologice de la Pata Rat, Centrul Integrat de Management al Deseurilor, in valoare de 76.453.255 de euro.

Firma KVB Economics SA, actionarul majoritar al firmei clujene, a mai castigat o serie de licitatii cu "cantec" pe linie de mediu. Una dintre acestea este cea privind Sistemul de Management Integrat al Deseurilor Solide in judetul Bistrita-Nasaud, in valoare de 155 de milioane de lei, si unde KVB Economics asigura tot asistenta tehnica.

 

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a declarat initial ca nu stie nimic despre firma KVB Economics SRL. "Nu stiu despre ce firma vorbiti. Daca a castigat licitatia inseamna ca a castigat-o", a spus Alin Tise.


Intrebat daca stie ca firma are conexiuni in PDL, seful CJ Cluj si-a schimbat atitudinea: "Acuma daca are legaturi cu cei din PDL inseamna ca are legaturi si cu Alin Tise. Firma a castigat licitatia cinstit pentru ca a avut cel mai mic pret. Oricum contractul nu a putut produce efecte pentru ca licitatia pentru Centrul de Management al Deseurilor a fost contestata. Nu stiu sa aiba legatura cu niciun lider PDL", a declarat Alin Tise.

 
Sulfina Barbu sustine ca a renuntat la actiunile de la societatea KVB in 2009 si nu are nicio implicare in aceste licitatii. "Am refuzat sa mai am vreo legatura cu societatea in momentul in care am ajuns in Parlament". Silvian Ionescu a spus, iritat, ca toate acuzatiile cu verificarile DNA sunt tendentioase.

 

Vezi si...

Alin Tise merge pe urmele mesterului Manole! Licitatiile se "darama" una dupa alta

Comentarii Facebook