Fiii seicilor si ai milionarilor din petrol din Golful Persic, studenti la Universitatea Bogdan Voda Cluj!


Presedintele Univeritatii Bogdan Voda Cluj Napoca (UBV), profesorul Jaradat Mohammad, a anuntat ca din tomana vor veni la Cluj studenti din tarile Golfului Persic.

Profesorul Jaradat a primit distinctia de senior al cetatii in cadrul Balului Operei, desfasurat sambata, 19 februarie, la Teatrul National.

Presedintele UBV Cluj Napoca nu a putut a isi ridice personal premiul pentru ca era in Kuweit, dar a anuntat intr-o legatura telefonica faptul ca la "Bogdan Voda" din toamna ar putea sa vina studenti din tarile petroliere.

"Avem acum 2.300 de studenti si acum incercam sa ne intreptam spre tarile din Golf si sa ii aducem pe tineri sa studieze la Cluj. Sa speram ca din tomana vom putea face acest lucru", a spus profesorul Jaradat Mohammad.

 

Golful Persic este situat intre Peninsula Araba si Iran, fiind o prelungire a Marii Arabiei. Golful Persic este de fapt o mare putin adanca a Oceanului Indian. Este legat de aceasta prin Stramtoarea Hormuz si prin Golful Oman. Are o suprafata de 233,000 kilometri patrati, aproximativ egala cu suprafata Romaniei.

Tarile care se invecineaza cu Golful Persic sunt: la sud Emiratele Arabe Unite, la est Arabia Saudita, Qatar si Bahrain, la nord-vest Kuwaitul si Irakul, iar la nord-est Iranul. Golful si zonele de coasta din apropiere formeaza o arie foarte bogata in depozite de petrol, iar industria petroliera domina economia intreagii regiuni.

 

Citeste si...

Balul Operei i-a premiat pe cei mai valorosi clujeni! Vezi lista castigatorilor - VIDEO si GALERIE FOTO

Comentarii Facebook