Targul Martisoarelor are loc in Piata Unirii, in perioada 24 februarie- 1 martie 2011


Targul Martisoarelor va fi organizat in Piata Unirii, in perioada februarie- 1 martie 2011. Evenimentul este la prima editie si este organizat de primaria Cluj Napoca.

La manifestare vor participa comerciantii cu ofertele cele mai speciale de martisoare, dintre cei care au solicitat municipalitatii atribuirea unor amplasamente pentru comertul sezonier cu martisoare. Majoritatea acestora sunt fie studenti din domenii artistice, care isi folosesc imaginatia si creativitatea pentru a gasi surse alternative de venituri, fie artizani care fac aceasta meserie de zeci de ani, avand la Cluj-Napoca creata chiar o clientela fidela.

"Incepand din acest acest an Piata Unirii va deveni la inceputul lunii martie, locul de intalnire dintre clujenii care doresc sa respecte traditiile romanesti ale debutului primaverii si producatorii care petrec luni intregi pentru a le oferi modele de martisoare cat mai deosebite, manufacturate si pline de originalitate", a explicat primarul Sorin Apostu.

Martisoarele vor fi comercializate atat in casutele de lemn amplasate in piata inca din luna decembrie, cu ocazia Targului de Craciun, cat si pe amplasamentele temporare, amenajate in aer liber in piata.
 
Un alt amplasament va fi aprobat in incinta Pietei Muzeului, dupa procedurile utilizate si in anii trecuti. Totodata, pe strada Matei Corvin exista o cerere a artizanilor clujeni pentru organizarea unui targ de produse manufacturate cu aceeasi ocazie. Primaria municipiului Cluj-Napoca nu va mai aproba alte amplasamente, in afara celor sus numite, pentru zona centrala, in acest fel toti comerciantii vor fi grupati, iar strazile vor fi redate trecatorilor.

Taxele achitate de catre toti comerciantii care primesc aprobare de ocupare a domeniului public pentru vanzarea de produse de sezon au ramas neschimnate din anul 2010, respectiv 0,56 lei/mp/zi.

Comentarii Facebook