Fetiță de 6 luni abandonată de mamă în Spital la Cluj. Putem ajuta?

 

O fetiță de 5 - 6 luni a fost abandonată de mamă în Spitalul de Copii, de pe strada Moților. Mamele din salon au luat atitudine, dar nu este de ajuns.

 

Aceasta fetiță se afla în Cluj, la Spitalul de copii de pe Motilor, etajul 1, camera 16. Fetiță a fost lăsată singura de către mama ei și nu se știe dacă se mai întoarce după ea. Fetiță nu are absolut nimic, în afară de ce i se da în spital. Cadrele medicale din păcate o tratează cu indiferenta, o lasă să plângă, este schimbată la 5-6 ore. Din câte am înțeles are undeva intre 5-6 luni. O mamica care e internată în același salon cu ea, a cumpărat suzeta și ceva jucării. Poate ar fi cazul sa se sesizeze autoritățile sau măcar sa apară știrea. Multă lume ar ajuta”, ne-a relatat Nadia.

 

Directorul medical al Spitalului de Copii Cluj, Călin Lazăr, a declarat că fetița nu a fost declarată abandonată. ”Conform legii trebuie să treacă o anumită perioadă în care copilul nu este vizitat de familie pentru a fi declarat abandonat. Ne-am sesizat din presă despre acest caz. Asistenta socială ne-a contactat și vom declanșa o anchetă când copilul dacă va fi cazul. Cei care doresc să ajute pot lua legătura la spital cu asistentul social”, a declarat Călin Lazăr.

 

Directorul medical a spus că sunt internați în spital, în acest moment, 600 de copii și niciunul nu este declarat abandonat.

 

Crudul adevăr este că, de multe ori, părinții revin în spital să își vadă copiii la un moment dat, astfel încât cei mici să nu fie preluați de către stat și ei să piardă alocația. 

Comentarii Facebook